Zbierka pre DEPAUL SLOVENSKO: Krajší zajtrajšok za kávu

Ilustračná fotografia. (Pixabay.com)

Aj keď sa na bezdomovcov často pozeráme cez prsty, nie vždy je takýto životný osud len ich vinou. Mnohí z nich skončili na ulici v dôsledku choroby či ťažkej životnej situácie. V organizácii Depaul Slovensko im pomáhajú opätovne sa postaviť na nohy. Potrebujú však aj našu pomoc. 

Len za minulý rok poskytli viac 76-tisíc nocí strávených v bezpečí, 147-tisíc vydaných jedál, 3100 zdravotných ošetrení a 1840 ľudí v núdzi využilo ich pomoc. Zabezpečiť takéto služby si však vyžaduje nielen čas, energiu ale aj množstvo finančných prostriedkov. Pomôcť pritom môže každý z nás.

Finančná a materiálna pomoc

Depaul pomáha denne viac ako tristo ľuďom bez domova. Nielen v teréne a ošetrovni, ale aj v útulkoch pre chorých a v najväčšej nízkoprahovej nocľahárni v strednej Európe. A keďže si takmer polovicu rozpočtu musia hradiť sami, pomôže im každé euro, ktoré pošleme. V rýchlej podpore sú to tri eurá – teda často ani nie jedna káva. V organizácii však aj vďaka tomu dokážu zakúpiť zdravotnícky materiál do zariadení, dokúpiť hygienické a čistiace prostriedky, pokryť náklady na jedlo pre desiatky ľudí v útulkoch. Pomôcť sa dá jednorazovo alebo mesačne.

Nejde však len o materiálnu pomoc. O ľudí bez domova sa starajú 7 dní v týždni, 24 hodín denne. Spotrebujú tak množstvo hygienického materiálu aj potravín. Za každý materiálny dar, ktorý prinesiete, budú preto mimoriadne vďační. Záujem je o oblečenie, instantné a trvanlivé potraviny, ale aj o konzervy, pečivo, ovocie a zeleninu.

Pre lepší zajtrajšok

Vzácny je však aj čas, ktorý venujete týmto ľuďom. A tak nezáleží na veku či vzdelaní, keď chcete pomôcť. Brány nocľahárne a útulkov sú otvorené pre skupiny priateľov, jednotlivcov, školy či firmy. Tým, že podáte pomocnú ruku, určite niekomu pomôžete splniť sen o krajšom a lepšom zajtrajšku.

Viac informácií nájdete na www.depaul.sk

 

MOŽNOSŤ RÝCHLEJ PODPORY

Pomoc v hodnote 3€ - prázdna SMS na číslo 827

DOBROVOĽNÝ PRÍSPEVOK IBAN SK02 1100 0000 0026 2152 1983

 

Vydanie: September 2022