Výročie v Trnávke: Dominu gratuloval aj hviezdny Marek Hamšík

550 hráčov rozdelených do 27 tímov, týždenne 80 tréningov, 55 trénerov, ktorí okrem športu dbajú aj na osobnostný rozvoj. Najväčší mládežnícky futbalový klub na Slovensku SDM Domino oslavuje 30 rokov od svojho založenia. Zablahoželať mu prišla aj futbalová legenda Marek Hamšík.

Toto ešte ružinovská Trnávka nezažila! V kalendári bol síce obyčajný štvrtok, ale pred Dominom sa schádzali stovky ľudí. Od tých najmenších až po najstarších. Najmenší futbalisti boli v dresoch po kolená v sprievode otcov aj mám, tí starší zase s „čírom“ na hlave kopírujúc jedného z najznámejších slovenských futbalistov. Parkoviská boli v okolí plné, každý si niesol v ruke telefón pripravený na fotenie.

Hviezdny gratulant

SBD Domino oslávilo 30 rokov a ten, kto sfúkol sviečky na torte, bol práve Marek Hamšík, ktorého charakterizoval aj typický „kohút“ na hlave. To je však už minulosť. „Dávno som vedel, že keď skončím s futbalom, vlasy pôjdu dolu,“ prezradil s úsmevom muž, ktorý si v reprezentácii odkrútil množstvo zápasov. Na jeho špičkový výkon sa mohli vždy spoľahnúť nielen reprezentační tréneri, ale radosť robil aj fanúšikom.

V súčasnosti sa Hamšík okrem práci pri seniorskom SK-tíme venuje aj rozvoju mládežníckeho futbalu. „Viem, koľko práce a úsilia zo strany trénerov a aj rodičov je za fungovaním a rozvojom mládežníckeho futbalového klubu,“ povedal. Stovkám mladých futbalistov aj futbalistiek zaželal, aby sa športu venovali s vášňou a ten im prinášal maximum radosti. A čo zaželal SDM Domino? „Aby minimálne ešte ďalších 30 rokov fungovali a vychovali šikovných úspešných futbalistov“.

Nielen o športe

Či z mladých futbalistov vyrastú také hviezdy ako Hamšík, ktorý pôsobil aj v Taliansku, Číne či Turecku, je len na nich. Klub však kladie dôraz nielen na športový, ale aj osobnostný rozvoj mladých ľudí. „Chceme, aby futbal nebol iba cieľ, ale aj prostriedok k zodpovednému a férovému životu, ktorému sa učíme už na ihrisku,“ hovorí prezident klubu Tibor Reimer. Len tak z malých športovcov vyrastú ikony, ktorých podpis bude chcieť mať doma každý. Presne ako ten Hamšíkov.

Volko aj Fehérváry

Na autogramiáde rozdal Hamšík stovky podpisov, po podpiskartách sa len tak zaprášilo. „Tati, toto si doma odložím,“ zaznelo v dave. Malý chlapec hrdo zvieral v rukách podpísanú šiltovku. Iný si zase niesol podpísané tričko, ďalší zase plagát. Ak z nich aj nevyrastú noví „Hamšíkovia“, môžu sa presadiť aj v iných športoch. Veď na Domine začínal napríklad šprintér a halový majster Európy v behu na 60 metrov Ján Volko. Futbal tu hrávali aj úspešní hokejisti Adam Liška, Martin Fehérváry či Ondrej Rusnák. Odchovankyňou SDM Domino je tiež slovenská futbalová reprezentantka Tereza Mrocková. 

 

Vydanie: December 23 - Január 24