Vynovené ihrisko na Bachovej: Na športujúce deti dohliadajú profesionáli

Staré ihrisko na Bachovej ulici dostáva novú tvár. Ošúchané hracie prvky sú nahrádzané novými a bezpečnejšími. V areáli však už vyrástli ihriská so špeciálnym povrchom na viaceré športy. 

Hokejbalové ihrisko nebolo rekonštruované od výstavby sídliska. V súčasnosti si tu už športoví nadšenci môžu zahrať nielen hokejbal, ale aj florbal, stolný tenis, streetbal či ďalšie športy. Aj keď slávnostné otvorenie ešte nebolo, športujúcim a hrajúcim sa deťom to nijako neprekáža.

Aby rodičia nemuseli volať deti domov so západom slnka, na ihrisku sa skúša aj špeciálne solárne osvetlenie. Také by navyše postupne malo byť inštalované aj na ďalších ihriskách.

Na Bachovej si navyše budú môcť deti zahrať florbal aj s profesionálmi. Mestská časť sa totiž dohodla s florbalistami z ŠK Lido, že budú mať ihrisko pod palcom a pre deti budú organizovať pravidelné tréningy.

Okrem hracích plôch je však na programe aj revitalizácia zvyšku detského ihriska. Ukončiť by sa mala v druhej polovici tohto roka. Žlto-červené povrchy odkazujú na oficiálne farby mestskej časti. Uprostred hokejbalového ihriska je aj erb Ružinova.

 

Vydanie: Apríl 2022