Vráťte službu svojej pečeni

S novým rokom sa rodí nová príležitosť a v žiadnom prípade nemôžeme prehliadať druhý najväčší orgán, ktorému sme po rokoch prehreškov povinní vrátiť priazeň. Všetky nezdravé návyky, stres a psychická záťaž, všetky negatívne emócie a starosti, to všetko ide „do našej pečene“.

Pečeň plní v našom tele viac ako 500 rôznych funkcií vrátane metabolizmu bielkovín, uhľohydrátov a tukov, ukladania určitých vitamínov a minerálov, tvorby žlče a cholesterolu, syntézy hormónov a mnohých ďalších kľúčových funkcií. Jednou z najdôležitejších je definitívna detoxikácia a odstránenie toxických látok z tela.

Ako teda rozoznáme, že je  naše pečeň preťažené a potrebujeme účinnú detoxikáciu?

Prvými príznakmi stukovatenia pečene sú zlé a pomalé trávenie, chronická únava, obezita brucha, ako aj problémy s pamäťou a koncentráciou, pretože pečeň už toxíny neodstraňuje tak efektívne a tie sa začnú hromadiť v mozog.

Mastná pečeň je tiež spojená s vysokým cholesterolom, zrýchleným potením a nepríjemným telesným pachom. V každom prípade si môžeme prírodnú a účinnú detoxikačnú kúru urobiť aj preventívne. Je teda načase raz ročne vrátiť priazeň našej pečienke a pomôcť jej zregenerovať kvalitnými rastlinnými výťažkami.

Niektoré rastliny a ich extrakty majú osvedčený účinok na ochranu a regeneráciu pečeňových buniek. Bodliak je napríklad veľmi známy a ľudia ho často konzumujú vo forme rôznych prípravkov, ale nie všetky prípravky sú rovnako účinné. V prvom rade je potrebné skontrolovať, koľko kľúčových účinných látok výrobok obsahuje.

Kľúčom k detoxikácii je silybin, ktorý sa nachádza v silymaríne. Silybin má klinicky dokázanú terapeutickú účinnosť pri liečbe alkoholickej a detskej cirhózy pečene, preto stačí skontrolovať obsah tejto neoceniteľnej účinnej látky.

Najlepší účinok je možné očakávať od produktu, ktorý má hlavné účinné látky, ako je silybin, viazaný na fosfolipidy alebo vo fytozomálnej forme. To zaisťuje najlepšiu možnú absorpciu a bezpečnosť pri užívaní.

Ďalšou rovnako účinnou rastlinou na detoxikáciu pečene je schizandra.

Najdôležitejšou zložkou, ktorú obsahuje, je schizandrin, ktorý chráni pečeň pred poškodením a stimuluje opätovný rast pečeňových buniek a zlepšuje ich funkciu. Schizandra tiež znižuje únavu a má adaptogénny účinok, čo znamená, že reguluje činnosť vnútorných orgánov a znižuje stres.

Pri každej detoxikačnej kúre je mimoriadne dôležité piť dostatok tekutín (voda alebo čaj).

Len niekoľko prípravkov na detoxikáciu pečene na trhu zohľadňuje fakt, že účinná detoxikácia vyžaduje jednak tvorbu glutatiónu v pečeni a jednak používanie kvalitných prírodných extraktov s vysokým obsahom účinných látok, ktoré ovplyvňujú regeneráciu pečeňových buniek. S výnimočnou dvojitou receptúrou dr. Tomislav Majić, sa o svoju pečeň  skutočne efektívne postaráte, zregenerujete ju a prinavrátite jej silu.

Vaša pečeň sa vám poďakuje !!

platená reklama

Vydanie: September 2021