Rekonštrukcia na Miestnom úrade: Moderné centrum s kvalitnými službami

Základný kameň budovy, kde sídli ružinovský miestny úrad, položili v roku 1978. A zub času sa postupne podpisoval aj na nej. Vyše štyri desaťročia však stála bezo zmeny. Až doteraz. Cez zrekonštruované terasy Ružinovčania už prichádzajú do vynoveného klientskeho centra.

Do klientskeho centra prichádzajú denne desiatky ľudí. Častokrát aj s malými deťmi. Pôvodné priestory však už dávno nespĺňali predstavy o modernom úrade. Myšlienka nešla do stratena, ale postupne sa začala realizovať. Najskôr sa opravili terasy pred budovou, kde pribudla aj bezbariérová rampa. Tým sa to však neskončilo.

Nové priestory, rýchle služby

Po mesiacoch stavebných prác a obmedzení (za rešpektovanie a trpezlivosť ďakujeme) sa postupne otvárajú priestory nového klientskeho centra. Cieľom bolo vybudovať nové moderné Centrum služieb občanom, ktoré bude poskytovať kvalitné a rýchle služby občanom. Návštevníka už po vstupe naviguje vyvolávací systém, v prípade potreby je však k dispozícii aj informátor. Na vybavenie občan počká v priestore čakárne, nové priestory dostala aj podateľňa. Ísť na úrad už nebude v Ružinove komplikáciou ani pre rodičov, ktorí majú malé deti. Tí najmenší sa počas čakania môžu zabaviť v detskom kútiku.

Centrum služieb občanom (CSO)

Samotné centrum a kancelárie prvého kontaktu sú umiestnené na jednej chodbe. Ak občan potrebuje vybaviť viac vecí, zbytočne sa nenabehá. V CSO občan vybaví overenie podpisov, matriku, ohlasovňu pobytov aj pokladňu. V prvom kontakte agendu, ktorá spadá pod stavebný úrad, oddelenie životného prostredia, sociálne aj oddelenie dopravy.

Ak potrebuje na riešenie viac času a rozhovor s odborným referentom, aj na to je tu priestor. Na úrade vznikli tri malé zasadačky, kde je možné situáciu, problém či podnet prebrať v absolútne diskrétnom prostredí. Pribudli vak aj dve väčšie zasadačky pre potreby väčších kolektívov – zasadnutie komisií, či rôzne školenia zamestnancov.

Svadobná sieň

Ružinov má vyše 80-tisíc obyvateľov. Neoficiálne ešte o 20-tisíc viac. A patrí k najväčším mestským častiam. S tým súvisia aj desiatky sobášov, ktoré bývajú počas roka v Ružinove. Vynovené vstupné priestory prinesú iste aj krajší pohľad pre ľudí, ktorí sa rozhodnú povedať si svoje „áno“ práve na Miestnom úrade v Ružinove. 

 

Vydanie: September 2022