Požiar na Drieňovej: Zhoreli autá za státisíce eur

Štipľavý dym šíriaci sa viacerými mestskými časťami, beznádej a smútok niekoľkých desiatok majiteľov áut či motoriek. Taký je výsledok požiaru v garážovom dome na Drieňovej ulici. Ten ničil všetko, čo mu prišlo do cesty. Čo bolo jeho príčinou, vyšetruje polícia. Už teraz je však jasné, že škody presiahli státisíce eur. 

Parkovací dom na Drieňovej ulici slúžil stovkám vodičov, ktorí tam parkovali celé roky. Na šiestich poschodiach boli garáže pre asi päťsto áut.

Poklady na kolesách

Majitelia v nich však skladovali aj iné „cennosti“ – nielen moderné autá, ale aj ich starších predchodcov, či historické motorky. Väčšinu prvú marcovú sobotu pohltil oheň. Štipľavý dym sa pritom nešíril len Ružinovom, cítiť ho bolo aj v ďalších mestských častiach. Ľudia sa v panike pýtali – čo sa stalo?

V noci z 5. na 6. marca na Drieňovej zasahovala asi stovka hasičov, k dispozícii mali takmer 40 hasičských áut, ktoré sa presúvali aj po okolí, aby načerpali vodu z hydrantov a okolie strážila polícia. Náročný zákrok trval viac ako 12 hodín. V garážach boli totiž uskladnené aj pneumatiky, oleje a iný materiál. Budova napokon enormný nápor v podobe ohňa a následne aj vody nevydržala a jej časť sa zrútila.

Bez zranení

Dobrou správou v celej tej katastrofe je však fakt, že pri požiari ani jeho hasení sa nikto nezranil. Hasičov však tento zákrok stál enormné množstvo síl.

Pýtate sa – ako sa môžete dostať k majetku, ktorý oheň nemusel zasiahnuť? Len niektorí vodiči mali šancu, že ich autá zostali bez poškodenia. Dnu sa však nateraz nedostanete. Prípad má v rukách polícia, ktorá zisťuje príčinu požiaru. Po vyšetrovaní by mal majiteľ (resp. správca budovy) zabezpečiť statický posudok, potom by mohlo dôjsť k obhliadkam. Dovtedy nezostáva nič iné, iba čakať. Viac informácií nájomcom a majiteľom poskytne správca budovy.

Čo bude s budovou

O osude budovy sa rozhoduje. Už je teraz je však jasné, že búracie práce by dosiahli cenu pozemku. To, že išlo o zámer, je len špekulácia. Developerský projekt sa v tejto lokalite neplánuje. 

 

Vydanie: Apríl 2022