Oprava Gagarinovej ulice: Rekonštrukcia, nie lepenie

Kto jazdí každý deň po Gagarinovej ulici, určite si už dávno hovoril, že by si zaslúžila kompletnú opravu. Tento rok sa jej cesta, ktorá slúžila aj ako obchádza križovatky pod Prístavným mostom, konečne dočká.

Po jednom z hlavných bratislavských ťahov prejdú denne tisíce áut. Gagarinova ulica slúži na vjazd do mesta, ako výpadovka na diaľnicu aj do okolitých dedín. V posledných rokoch bola navyše zaťažená dopravou z obchádzky križovatky pod Prístavným mostom, čo sa výrazne odrazilo na jej povrchu. Tento rok však magistrát, v ktorého je správe, chystá jej opravu. V mestskom rozpočte ide pritom o prioritu našej mestskej časti, ktorá tiež prispeje svojim dielom.

Chystá sa tiež aj prvá etapa rekonštrukcie ulice Mlynské luhy, ide o úsek ústiaci na Ondrejovovu a hneď za ním na Gagarinovu ulicu. Pôjde pritom o komplexnú rekonštrukciu. V rámci nej pribudne jeden odbočovací pruh na Ondrejovovu a zmenou prejde aj „polodivoké“ parkovisko pri križovatke, ktoré dostane civilizovaný vzhľad.

Úpravy sa dočká aj opačný koniec ulice Mlynské luhy, pri ulici Na piesku. Cieľom je doplniť chýbajúce chodníky. Ich absencia totiž znamená pre tamojších obyvateľov veľké nebezpečenstvo, kde sú každý deň vystavení obrovskému riziku. Pracuje sa tiež na úpravách legendárneho “esíčka” na ulici Na piesku, na hranici Ružinova a Vrakune. Rekonštrukcia by mala priniesť viac bezpečnosti pre chodcov, cyklistov aj samotných vodičov. 

OPRAVA ZASTÁVKY

Nástupište autobusovej zastávky Dom kultúry Ružinov v smere na Gagarinovu ulicu v našej mestskej časti prechádza rekonštrukciou (výmena asfaltu, obrubníkov a dlažby). Hotové by malo byť začiatkom apríla. Zastávka MHD bude dočasne presunutá pred pôvodnú v smere na Gagarinovu ulicu.

 

Vydanie: Apríl 2022