Nové využitie poloprázdneho parkoviska: Trnavka dostane nové ihrisko

Na jednej strane chýbajú detské ihriská a psie výbehy, na druhej strane je však poloprázdne parkovisko. Čo s tým? Časť veľkého parkoviska na Trnávke, pred bývalým Baumaxom, sa zmení na priestor pre deti a mládež, aký v tejto časti chýba. 

Nové ihrisko si obyvatelia Trnávky pýtali už dávno. V posledných týždňoch sa preto zbierali podnety a nápady, aby z nich vznikol konkrétny návrh na úpravu spomínaného priestoru. Návrh sa však ešte bude upravovať. Tak aby slúžil najmä tamojším obyvateľom. Po rozhovoroch s občanmi z posledných dní je totiž zrejmé, že workoutová zóna sa nezdá byť taká dôležitá ako streetbalové ihrisko navyše.

Na zelenej ploche - trojuholníku z východnej strany (od ulice Kopanice) pribudne ihrisko pre menšie deti so všetkými druhmi vhodných prvkov - hojdačky, tienené pieskovisko, a podobne. Priestor má však slúžiť aj starším deťom.

Hlavným prvkom teda bude veľké multifunkčné ihrisko na futbal, hokejbal, floorbal a ďalšie prvky. Chýbať by nemalo ani dopravné ihrisko a na zelenej ploche vedľa predajne Vivo by mal vzniknúť aj veľký psí výbeh. Kto sa nechce hrať, príde si tiež na svoje. Súčasťou má byť tiež tienené sedenie, nový chodník, a ďalšie drobné prvky. Výjazd a vjazd z Trnávky zostane samozrejme zachovaný, ale úpravy spôsobia, že sa výrazne posilní jeho lokálna funkcia. Spomínané miesto nemá slúžiť pre tranzitnú dopravu, ale len pre ľudí zo susedstva.

 

Vydanie: Jún 2022