Milí Ružinovčania,

v týchto dňoch vyliečených pribúda oveľa viac ako nakazených. A zdá sa, že (prinajmenšom prvá) vlna koronavírusu je za nami – a že život sa môže vracať do normálnych koľají.

Vyhrali sme bitku, ale nie celú vojnu. Po otvorení hraníc, po zmiernení opatrení, či po ochladení na jeseň môže prísť druhá vlna. Ale vyhrali sme – a vyhrali sme spoločne. Najmä vďaka vám, vašej zodpovednosti a vašej obeti. Chcem vám za to z celého srdca poďakovať.

Koronavírus sa v jednej našej škôlke objavil medzi prvými, ale reakcie vás, obyvateľov, aj mojich kolegov na úrade, boli rýchle a účinné. Pri prepočte výskytu choroby na počet obyvateľov Ružinov ani zďaleka neskončil najhoršie v Bratislave – a za to vám patrí poďakovanie.

Teraz nás čakajú ďalšie bitky. Ako ekonóm si uvedomujem, že najhoršie finančné dôsledky epidémie ešte len prídu. V lete a na jeseň pocítime obrovské výpadky peňazí, na úradoch práce budú pribúdať tisíce nezamestnaných, niektoré podniky krízu nevydržia. Pre nás na úrade to znamená škrtanie a šetrenie, ale vieme, že rodiny a obyvatelia na tom sú rovnako – a preto sa na uťahovanie opaskov nebudeme sťažovať a vyplakávať. Sme v tom všetci spolu, keď sa darí obyvateľom, darí sa aj Ružinovu, a naopak. Aby sme pomohli ekonomiku rozhýbať, pokračujeme aj v príprave tak potrebných investícií – novej škôlky, nových škôl, opráv ciest a verejných priestorov. A počas leta vám už snáď ukážeme aj prvé projekty nízkopodlažných garážových domov pre zlepšenie parkovania.

Chcem veriť, že magický rok 2020 dopadne nakoniec lepšie, než začal. A dokážeme to len tak, ako sme situáciu zvládali doteraz – spoločnými silami. Je radosť robiť starostu v obci, kde ľudia držia spolu tak, ako my, Ružinovčania!

Váš starosta

 

 

Vydanie: Jún 2020