Milí Ružinovčania

toto obdobie je vždy časom na rekapituláciu a v roku 2023 sa toho v Ružinove podarilo naozaj veľa.

Najväčším investičným projektom bolo otvorenie dvoch nových základných škôl a jednej škôlky. Spustili rezidentské parkovanie na Štrkovci. Opravili sme viacero ciest a parkovísk, najväčšou investičnou akciou bola oprava cesty Mlynské Luhy. Zrekonštruovali sme sídlo mestskej polície na Listovej ulici, opravili prevádzky knižnice na Bachovej, ako aj ústrednú knižnicu na Miletičovej. Dokončujeme tiež výstavbu novej kanalizácie pre Pálenisko a mestská časť po desiatkach rokov prebrala do správy sídlisko Vlčie hrdlo. Vpred posúvame aj kultúru, tohtoročný festival Symfónia umenia bol doteraz najúspešnejším ročníkov a privítali sme viacero kultúrnych hviezd svetového významu.

Pri výpočte toho, čo všetko sa podarilo, pôsobí obzvlášť bolestivo pohľad na zničené ľudské životy ako sme pred pár dňami videli v kolónii na Astronomickej. Je ľahké hovoriť o tom, ako sa správať a čo si myslieť, ak nepočúvate od ľudí z okolia, že sa prestávajú cítiť bezpečne. Spravíme všetko preto, aby sme pomohli tým, ktorí o to stoja. Ale ani pomoc nemôžete niekomu nanútiť. Učí nás to však viac si vážiť to, čo máme, najmä našich blízkych.

Keď píšem, čo sme dokázali, nemôžem zabudnúť na všetkých, vďaka ktorým sme to dokázali – kolegom na úrade, partnerom, ktorí s nami spolupracujú a poslancom za korektnú spoluprácu a slušnú komunikáciu. Ďakujem! A ďakujem vám všetkým - za podporu a pochopenie, že hoci by sme chceli, nedokážeme všetko vyriešiť naraz.

Prajem vám krásne Vianoce, šťastný nový rok a aby ste mali po svojom boku ľudí, ktorí vám budú vždy oporou.

Váš starosta

 

Vydanie: December 23 - Január 24