Medziškolská futbalová liga: Kto získa pohár starostu?

Na ktorej ružinovskej základnej škole majú najlepších futbalistov? To odhalí Medziškolská futbalová liga. Víťaz sa bude môcť pochváliť skutočne zaujímavou a prestížnou cenou – v školskej vitríne mu pribudne Putovný pohár starostu.

Futbal patrí na svete medzi najobľúbenejšie športy a inak tomu nie je ani v Ružinove. Potom, čo ihrisko na Sklenárovej ulici získala mestská časť, prišla myšlienka spojiť príjemné s užitočným a tak vznikol nápad zorganizovať Ružinovskú futbalovú ligu základných škôl.

Zapojení budú do nej žiaci zo všetkých základných škôl v našej mestskej časti. Rozdelení budú do jednotlivých kategórií podľa veku (žiaci 3. + 4. tried, žiaci 5. + 6. tried, žiaci 7. + 8.+ 9. tried), od čoho sa bude odvíjať aj dĺžka zápasu. Herný deň bude bývať raz za mesiac – práve na štadióne FC Ružinov.

A čo získa najlepší tím? Okrem toho, že sa bude môcť pochváliť týmto futbalovým úspechom, pripravený je aj Putovný pohár starostu. To však nie je všetko! Cieľom je, aby si ružinovský víťaz zmeral sily aj so súpermi z ostatných mestských častí a našiel sa ten najlepší z celého hlavného mesta.

Celá organizácia je na mestskej časti – rodičia tak nebudú mať so športovou aktivitou žiadne starosti - pre malých aj starších školopovinných športovcov sú zabezpečené dresy aj doprava. Navyše – program celej ligy je naplánovaný tak, aby žiaci vynechali čo najmenej vyučovacích hodín.

A čo tí, ktorí nehrajú futbal? V Ružinove máme aj ďalšie športoviská, plánujú sa rekonštrukcie detských ihrísk.

Na Albrechtovej si na svoje prídu milovníci basketbalu, na Pivonkovej je zase športový areál, kde si môžete okrem iných športov zahrať tenis či hádzanú. 

 

Vydanie: September 2021