Informácie pre rodičov: Zápis do základných škôl

Dôležitým termínom pre budúcich prváčikov a ich rodičov je 8. - 9. apríl. V piatok od 14:30 do 18:00 a v sobotu od 8:00 do 12:00 bude prebiehať prihlasovanie detí do školy. Forma zápisu bude podľa aktuálnej epidemiologickej situácie. Viac informácii nájdete na stránkach škôl. Mimo tohto termínu nebude možné prihlášky odosielať. Rodičia, ktorí nemajú možnosť registrovať sa online, si v týchto termínoch môžu vyzdvihnúť tlačivo na školách.

Kľúčovým kritériom pre prijatie žiaka na konkrétnu základnú školu, je trvalý pobyt v spádovej oblasti školy. Zoznam ulíc oblasti je zverejnený na stránkach škôl. O prípadnom štúdiu v zahraničí je nevyhnutné informovať spádovú školu.Každá škola bude mať online prihlášku zverejnenú na svojom webe. Následne bude škola kontaktovať rodičov kvôli overeniu údajov (občiansky preukaz, rodný list dieťaťa). Rozhodnutie o prijatí dostanú rodičia v priebehu júna.

Ružinov poskytuje prváčikom aj jednorazový príspevok pri nástupe do školy. Dá sa oň požiadať do konca mája v školskom roku, kedy dieťa nastúpilo do školy.

Blíži sa aj termín na prihlasovanie budúcich škôlkarov. Rodičia detí, ktoré budú mať od septembra vek 3 roky, teda vek na to, aby mohli chodiť do materskej školy, ich budú môcť prihlasovať začiatkom mája. Presný termín bude zverejnený na webe mestskej časti a súčasne aj jednotlivých materských škôl. 

 

Vydanie: Apríl 2022