Cyklistické preteky: Ružinov ako súčasť Tour de France

Ružinov druhý rok po sebe privítal štart cyklistických pretekov po vzore slávnych Tour de France. Práve na nich si zelený dres viackrát vybojoval Peter Sagan. Stovky záujemcov pritom dokázali, že o tento šport je veľký záujem. Aj keď nešlo o profesionálnych cyklistov, bolo vidieť, že tento šport si našiel svojich priaznivcov..

Slovensko už druhýkrát ako jedna z vybraných krajín z celého sveta, bolo súčasťou legendárnych cyklistických pretekov. Skvelé podujatie L’Etape Slovakia by Tour de France malo pritom štart priamo v Ružinove, trasa viedla centrom hlavného mesta, dedinkami pod Malými Karpatami s cieľom na Kamzíku. Nešlo však len o cyklistiku. Súčasťou podujatia bol totiž aj kultúrny a gastronomický program, ktorý prilákal množstvo návštevníkov. Malých aj veľkých, s bicyklami aj bez bicyklov, jednotlivcov aj celé rodiny.

Traťoví komisári priamo z Francúzska pritom pripravili jednu etapu presne podľa pravidiel najslávnejších cyklistických pretekov sveta, na ktorých mnohé úspechy zožal aj najznámejší slovenský cyklista Peter Sagan. Okamihy, na ktoré sa nezabúda, však pretekári nezažívajú len v zahraničí, ale aj u nás doma. Zúčastnili sa ich dokonca aj bratia Peter a Martin Velitsovci, ktorí mali medzi súťažiacimi množstvo fanúšikov. Spoločne si vyskúšali slovenskú verziu pretekov.

Záujem bol však mimoriadne veľký spomedzi všetkých vekových kategórií. Najviac pritom teší fakt, že účastníci si takéto podujatie veľmi pochvaľovali. Preto veríme, že o rok sa v Ružinove na takomto podujatí opäť stretneme.

 

Vydanie: September 2022