Anketa: Vyberte nové meno pre Hirošimu

Presne pred rokom sme vám prvýkrát predstavili projekt známeho českého architekta Jakuba Ciglera, ktorý vyrastie na mieste asi najdesivejšej ruiny v bratislavskom Ružinove – v neslávne známej Hirošime. Nový projekt si preto zaslúži nové meno a to môžete vybrať práve vy – Ružinovčania, ľudia z okolia a čitatelia nášho časopisu.

Miesto, ktoré poznali a navštevovali ľudia z celého okolia, sa pred viac ako desaťročím začalo meniť na ruinu, ktorá lákala len bezdomovcov a slúžiť mohla nanajvýš ako kulisa pre hororové filmy. Za posledné dva roky investor, spoločnosť MiddleCap, pozostatky bývalého obchodného domu vyčistil a vyviezol desiatky ton odpadu, predstavil víťazný architektonický návrh, na ktorého výbere sa podieľali aj zástupcovia mestskej časti, ružinovských poslancov a magistrátu, a momentálne pracuje na získaní všetkých potrebných povolení. Zároveň sa pracuje na finálnej podobe projektu, ktorá by zahŕňala aj pripomienky zástupcov Ružinova v hodnotiacej komisii.

Nové miesto si však zaslúži aj nové meno a to môžete navrhnúť aj vy. Stačí, ak nám do stredy 10. marca 2021 pošlete svoj návrh na adresu hirosima@ruzinov.sk. Pre desiatich vyžrebovaných máme pripravené aj darčeky... aby ste už nič neprehliadli.

Píšte nám do 10. marca svoje návrhy a desiati z vás môžu získať cenu od Fokus očnej optiky: vyšetrenie zraku zadarmo, 70% zľava na okuliarový rám a k tomu 10% zľava na okuliarové šošovky značky Nikon.

 

 

Vydanie: Marec 2021