Aktivity pre seniorov: Výlety aj športové hry

Po dvoch rokoch, keď aj konanie spoločenských či športových aktivít pozastavila pandémia koronavírusu, sa život opäť vracia do normálneho režimu. Preto opäť pripravujeme nielen výlety, ale aj športové hry pre seniorov. Tí už teraz avizujú, že sa tešia nielen na spoznávanie nových miest, ale aj nových ľudí. 

Modra aj Trnava Na prvý pohľad sa dá povedať, že ide o mestá, ktoré sú blízko našej mestskej časti. Lenže pre osamelých seniorov sú aj tie takmer nedostupné. Preto už v júni (27. júna, 9:00 - 16:00) organizujeme výlet pre seniorov do Modry, na jeseň zase plánujeme uskutočniť výlet do Trnavy.

V Modre je na programe prehliadka Majoliky, historickej časti mesta aj pražiarne kávy. Seniori majú však aj dostatok času na individuálnu prehliadku mesta či príjemné posedenie v niektorých z útulných kaviarní.

Ohlasy už teraz naznačujú, že pandémia nezastavila chuť spoznávať ďalšie mestá ani nových ľudí. Kto nemá spoločnosť, môže sa na výlet prihlásiť sám. Urobiť tak môžete osobne na Miestnom úrade do 23. júna 2022. Výška účastníckeho poplatku sa odvíja od výšky starobného dôchodku.

Na september plánujeme zase výlet do Trnavy. Termín, dokedy sa môžete prihlásiť, aj ďalšie podrobnosti, budú zverejnené v ďalšom čísle Ružinovského Echa.

Modra 27. júna 2022

- prihlásenie osobne na Miestnom úrade do 23. júna 2022

- poplatok: podľa výšky starobného dôchodku

do 365 eur - 1 euro

365,01 – 565,00 eur - 5 eur

od 565,01 eur - 10 eur

Športové hry

V zdravom tele zdravý duch – zvykne sa hovoriť. A neplatí to len pre mladšie ročníky. V Ružinove pripravujeme Športové hry aj pre seniorov (veková kategória 60+). Konať sa budú už 15. júna v areáli hier Radosť na Štrkovci predpoludním v čase 10:00 - 12:00 hod. Prísť môže každý, kto má chuť urobiť niečo pre svoje telo. Okrem toho má možnosť spoznať svojich rovesníkov a stráviť príjemné predpoludnie. Celý program a aktivity pre seniorov sú bezplatné, registrácia bude priamo na mieste konania športových hier.

PRÍSPEVKY NA LETNÉ A INTEGRAČNÉ TÁBORY

V prípade pobytového alebo denného letného tábora môžu rodiny získať financie až do výšky 200 eur ( do konca prázdnin – 31. augusta). V prípade, že ide o integračný tábor pre zdravotne ťažko postihnuté deti, môže táto suma dosiahnuť až 350 eur (bez časového obmedzenia).

Príspevok môžu získať rodiny, ktoré spĺňajú presne stanovené kritéria. Informácie získate na adrese jana.morgosova@ruzinov.sk alebo tel. čísle 02/ 48 28 42 85.

 

Vydanie: Jún 2022