Zopár tipov na leto

Ilustračná fotografia. (Pixabay.com)

Počas letných mesiacov majú deti i dospelí na výber z množstva aktivít, ktoré sa konajú v Ružinove a hlavnom meste. Niekoľko z nich vám teraz priblížime.

Koncerty v Parku Andreja Hlinku

Kultúrne leto v Ružinove aj tento rok so sebou prinesie zaujímavé koncerty. Jedným z nich bude 9. 7. od 14:00 Big band fest, netradične v amfiteátri Areálu hier Radosť o 14:00 hod. Ďalšie koncerty v rámci ružinovského kultúrneho leta budú v Parku Andreja Hllinku každú nedeľu od 19:00 hod. Postupne sa na pódiu počas letných prázdnin vystriedajú napríklad Dychová hudba Spojár, Ludo Kuruc Band, Malý princ či Erik Rothenstein.

Animácie na kúpaliskách

Pre návštevníkov letných kúpalísk Rosnička, Delfín, Tehelné pole, Zlaté piesky sú pripravené počas mesiacov júl - august bezplatné animácie pre dospelých a deti. Aktuálny rozvrh cvičení nájdete zverejnený na jednotlivých kúpaliskách a na stránke www.starz.sk. Ide napríklad o kruhové tréningy, pilates, DDPYogu, súťaže pre deti, tabatu či tanec pre deti. Cvičenia sú bezplatné, sú v rámci vstupného.

Letné kino na Štrkovci

Letné kino, ktoré pripravila mestská časť Bratislava-Ružinov, spoločnosť Cultus Ružinov, a.s., Kino Nostalgia a Ružinovský športový klub, p.o., pokračuje aj počas tohtoročných prázdnin. Milovníci dobrých filmov si môžu vychutnať bezplatné premietanie pod holým každý utorok od 21:00 hod. v amfiteátri Areálu hier Radosť pri Štrkoveckom jazere.

Prednášky o separovaní

V Dome nádeje Spolku sv. Vincenta de Paul na Tomášikovej ulici, v priestoroch denného stacionára na 1. poschodí, sa 10.7. a 13.7. o 10:00 hod. budú konať prednášky o životnom prostredí a separovanom zbere. Prenášať bude Martin Kaľovský, pracovník z DAPHNE Inštitútu aplikovanej ekológie Martin Kaľovský. Projekt podporila mestská časť Bratislava-Ružinov.

Bezplatné in-line korčuľovanie

Každú nedeľu v Areáli netradičných športov na Pivoňkovej ulici je v hokejbalovej hale bezplatné in-line korčuľovanie. Vždy od 15: 00 hod. do 16:30 hod. Ružinovský športový klub, p.o tak ponúka alternatívu všetkým, ktorých korčuľovanie baví. Takto môžu svoju záľubu vykonávať celoročne.

Letná bratislavská univerzita pre seniorov

Bezplatná letná bratislavská univerzita, ktorú organizuje hlavné mesto v spolupráci s Centrom ďalšieho vzdelávania Univerzity Komenského v Bratislave, bude od 1. 8. do 10. 8. v Zrkadlovej sieni bratislavského Primaciálneho paláca vždy so začiatkom o 14.00 hod. Témami prednášok budú: Baroková Bratislava za čias Márie Terézie – zlatý vek, Dunaj – dominanta Bratislavy, Hudba v živote človeka, Starostlivosť o duševné zdravie seniorov. Záujemcovia sa môžu prihlasovať od 3. 7. do 28. 7. v budove Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy na oddelení služieb občanom, kde im bude odovzdaná záväzná prihláška. Kapacita je obmedzená na 160 ľudí

(mš)

 

Vydanie: Júl - August 2017