Zo života v Ružinove: Pripravujeme priestory pre škôlkarov, riešime aj parkovanie

Do nového roka sme vstúpili s cieľom odštartovať nový školský rok aj v nových priestoroch škôl. Jednou z nich má byť aj škôlka na Tomášikovej ulici. Zároveň pracujeme aj na novej parkovacej politike. Tu však potrebujeme aj vašu súčinnosť.

 

Z knižnice bude škôlka

Zvyšujúci sa počet obyvateľov Ružinova si vyžaduje aj riešenie otázky – kde sa budú vzdelávať naše deti? Priestory, kde by sa mohol vykonávať vzdelávací proces, hľadáme takmer neustále. Preto pristupujeme k rekonštrukcii škôl či výstavbe nových pavilónov. Na škôlku sa zase zmení budova knižnice na Tomášikovej ulici. Ako to tam momentálne vyzerá, sa dočítate čoskoro v marcovom čísle Ružinovského Echa.

 

Ako sa bude volať námestie?

Námestie pred Pradiarňou 1900 dostáva novú tvár. A jej súčasťou má byť aj pomenovanie. Ako sa bude volať? V poslednom čísle Ružinovského Echa sme písali aj o tom, že do rozhodovania sa môžete zapojiť aj vy. Denne dostávame desiatky emailov s Vašimi návrhmi a ešte stále máte čas, aby ste tak urobili. Jeden z návrhov má výraznú podporu, zatiaľ ho však z pochopiteľných dôvodov nebudeme prezrádzať.

(foto pradiareň YIT.SK)

(foto: www.yit.sk)

 

Zisťovanie o domácom a výjazdovom cestovnom ruchu

Štatistický úrad v tomto roku realizuje na základe Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady EÚ Zisťovanie o domácom a výjazdovom cestovnom ruchu. Cieľom zisťovania je zabezpečiť pravidelné informácie o účasti obyvateľov na cestovnom ruchu.

Na Slovensku bolo do zisťovania pre rok 2022 vybraných 700 obcí, medzi nimi aj Ružinov. Do zisťovania je v celej Slovenskej republike zaradených 8 200 domácností. V priebehu roka 2022 vybrané domácnosti navštívi zamestnanec Štatistického úradu SR poverený funkciou opytovateľa, ktorý je povinný preukázať sa domácnostiam osobitným poverením.

 

Vyznačujeme miesta, potrebujeme vašu súčinnosť

Tisíce áut, ktoré nemajú v celom hlavnom meste kde parkovať, definitívne otvorili otázku parkovacej politiky . Momentálne vo vybraných lokalitách pristupujeme k vyznačovaniu a inštalácii dopravných značiek. Aby sme však zámer mohli realizovať, potrebujeme aj vašu súčinnosť. V prípade, že vás žiadame, aby ste na konkrétnych miestach v určených časoch neparkovali, prosíme, dodržiavajte tieto pokyny.

 

Zomrel Iľja Skoček

Vo veku 91 rokov zomrel významný slovenský architekt Iľja Skoček starší. Okrem iných významných miest zanechal svoju pečať aj v Ružinove, ako spoluautor Urbanistického konceptu mesta pre 60 000 obyvateľov v „F" obvode Bratislavy - inými slovami, riešením podoby našich sídlisk Ružová dolina a Štrkovec.

Architekt Iľja Skoček mal šesť detí, traja synovia sú architekti.

 

Vydanie: Február 2022