Zmeny v zónach PAAS: Pozor - Tu už doobeda zadarmo nezaparkujete

V posledných týždňoch sme od občanov dostali niekoľko podnetov, v ktorých rezidenti žiadali zmenu regulácie v lokalite Nivy. Po vyhodnotení žiadostí a tiež monitoringu sa tieto časy upravia. Nové pravidlá sú platné od 15. apríla.

Od pondelka 15. 4. 2024 začala mestská časť s realizáciou zvislého a vodorovného dopravného značenia v lokalite Trávniky. Ide o prípravu zóny na zaradenie do regulovaného parkovania. Trávniky budú súčasťou zóny RU3, kam patrí aj už spustený Štrkovec a pripravované Ostredky a Pošeň. Časová regulácia bude v pracovné dni od 12:00 do 24:00. Práce budú trvať približne 10 týždňov, spustenie zóny predpokladáme na prelome júna a júla 2024. O presnom termíne spustenia a možnosti zakúpiť si parkovaciu kartu budú obyvatelia vopred informovaní. Prosíme vodičov, aby rešpektovali dočasné dopravné značenie, v opačnom prípade budú vozidlá odtiahnuté.

Ďakujeme za trpezlivosť.

■ Lokalita RU1 – Nivy sever, ktorá jeohraničená ulicami Trnavská cesta, Karadžičova, Záhradnícka a Bajkalská, bude regulovaná v čase od 8:00 do 24:00 sedem dní v týždni aj počas víkendu a sviatkov.

■ Lokalita RU1 – juh, ohraničená ulicami Záhradnícka (vrátane), Karadžičova, Mlynské nivy, Prievozská a Bajkalská, bude regulovaná od pondelka do piatka v čase od 8:00 do 24:00. Návštevníci zóny budú parkovať od 24:00 do 8:00 zadarmo a od 8:00 do 24:00 za nezmenenú hodinovú tarifu 1,50 eura

Lokalita RU1 – Nivy sever susedí s lokalitou NM1 Tehelné pole, ktorá je vzhľadom na športové a kultúrne podujatia vo väčšej miere navštevovaná aj počas víkendov, preto sa po vyhodnotení podnetov od obyvateľov zavádza regulácia aj počas víkendov.

 

Informácia pre rezidentov

Rezidentská karta vydaná pre zónu RU1 je naďalej platná v oboch lokalitách. Pre rezidentov zóny sa teda nič nemení a s rezidentskou PAAS kartou naďalej parkujú rovnako ako doteraz.

 

Vydanie: Máj 2024