Život v Ružinove: Aktívni sú juniori aj seniori

Posledné dni sprevádzané slnkom prežili obyvatelia našej mestskej časti naplno. Za aktivitami prišli desiatky ľudí všetkých vekových kategórií. Ružinovskí seniori pritom dokázali, že za juniormi veľmi nezaostávajú a pre mnohých môžu byť svojim životným štýlom a energiou skvelou inšpiráciou.

Každý, kto mal chuť na trochu akčnejšie momenty, si určite prišiel na svoje. Popri zábave či športe bolo cieľom aj budovať komunitný život a vzájomne si pomáhať. A to sa aj postupne darí plniť.

Na „behu dobrých ročníkov“ sa zúčastnilo 46 ľudí nad 50 rokov. Najstaršou účastníčkou bola 85-ročná pani Ladislava. Trasu s dĺžkou 4,2 km mohli prihlásení odbehnúť, ale aj prejsť – pokojne aj s pomocou paličiek. To, že nešlo o víťazstvo, bolo jasné už od prvej chvíle. Prvoradá bola dobrá atmosféra, ktorá aj skutočne panovala športovým dňom.

Medzitým sme otvorili aj detský pumptrack. Najmenší účastníci si mohli pozrieť ukážky a vypočuť inštrukcie od tých najpovolanejších, ktorí majú s takouto aktivitou mnohoročné skúsenosti.

Aby toho nebolo málo, konal sa aj turnaj v pinpongu a petangue. Celkovo sa na ňom zúčastnilo 34 ľudí s vekovým priemerom okolo 40 rokov. Najstarší účastníci dokázali, že sú stále aktívni a môžu inšpirovať aj iných. 71-ročný senior sa prebojoval až do štvrťfinále, najstaršia účastníčka vo veku 80 rokov suverénne bez straty setu vyhrala ženský turnaj. A to je už teda čo povedať! 

 

Vydanie: Október 2021