Zelená hliadka štartuje v Ružinove, zapojiť sa môžete aj vy

Zelená hliadka a mestská časť Ružinov. To je spojenie, ktoré vzniklo, aby dosiahlo čistejšie sídliská. Dobrovoľníci zo Zelenej hliadky, ktorým nie je ľahostajné, že ľudia na zem hádžu odpadky, budú tento rok spolu s ostatnými záujemcami upratovať sídliská. Ružinovská samospráva poskytne odvoz odpadu, prípadne potrebné náradie a ľudskú pomoc.

„Prvá upratovacia akcia sa uskutoční prvý štvrtok po Veľkej noci, teda 4.4. o 18:30. Stretneme sa pred vchodom do Autobusovej stanice Mlynské Nivy a sústredíme sa na ulice susediace s Budovateľskou ulicou. Nasledujúce upratovacie akcie budú zamerané na lokalitu 500 bytov,“ prezradil prvé plány Matúš Čupka zo Zelenej hliadky, ktorý si minulý rok vyslúžil aj ocenenie Dobrovoľník roka v oblasti životného prostredia. Zapojiť sa môže každý, komu sa chce zdvihnúť zo zeme papierik alebo plastovú fľašu. „Doteraz sme sa venovali upratovaniu celej Rače. Účasť Račanov na upratovacích akciách však bola minimálna. Všetci v Zelenej hliadke však veríme, že práve Ružinovčania ukážu zvyšku Bratislavy, ako sa starať o svoje okolie,“ vyzýva obyvateľov Matúš Čupka. „Naša spolupráca so Zelenou hliadkou začala minulý rok na Zlatých Pieskoch, kde bolo množstvo odpadkov. Som rád, že budeme pokračovať ďalej v celom Ružinove,“ doplnil starosta Ružinova Dušan Pekár.

Ružinovčania sa môžu zapojiť do každej upratovacej akcie. Stačí sledovať facebook, kde má Zelená hliadka svoj profil alebo internetový kalendár, ktorý bude aj na webe www.ruzinov.sk. Upratovacie akcie v Ružinove sa budú konať spravidla každý štvrtok o 18:30, všetko nájdete na facebooku. Zároveň Zelená hliadka chystá svoju web stránku. „Stačí si so sebou priniesť športovejšie oblečenie a fľašu vody. Pracovné rukavice, plastové vrecia a kliešte na odpadky zabezpečíme,“ dopĺňa Matúš Čupka. Súčasne bude Ružinov upratovať verejné priestranstvá v rámci bežnej údržby.

(mš)

Foto: Zelená hliadka

Zelená hliadka - Štart v Ružinove

Lokalita:

Okolie Budovateľskej ulice

Zraz:

štvrtok 4.4. 2013 o 18:30 hod.

štvrtok 11.4. 2013 o 18:30 hod.

pred vchodom na AS Mlynské Nivy

Vydanie: Apríl 2013