Výročie vzniku mestskej polície v Ružinove: 30 rokov slúži aj zástupkyňa veliteľa

Robia mravenčiu prácu, ktorú častokrát nevidieť. Pre to, aby sme sa však v našej mestskej časti cítili bezpečnejšie, musia často riešiť nepríjemné konflikty. Počúvajú tiež desiatky urážok, ktoré im smerujú vodiči, ktorí zle zaparkujú. Eva Moyšová slúži u Mestskej polície už 30 rokov, za čo si vyslúžila aj mimoriadne ocenenie.

Mestská polícia v Bratislave vznikla pred 30 rokmi. Presne rovnako dlhé obdobie v modrej uniforme zodpovedne slúži aj Eva Moyšová. V súčasnosti pôsobí na pozícii zástupkyne veliteľa našej ružinovskej pobočky.

Aj to vyzdvihol primátor hlavného mesta, ktorý počas slávnostného večera ocenil všetky policajtky a policajtov, ktorí pre mestskú políciu pracujú od prvého dňa jej založenia a odslúžili bez prestávky celé tri dekády.

Všetci vieme, že táto práca si vyžaduje najmä veľa odvahy, trpezlivosti, ale občas aj nadhľadu. Kolegovia hovoria, že práve to sú vlastnosti, ktoré má aj Eva Moyšová. Svoje skúsenosti navyše podľa ich slov kombinuje spolu s úžasnou a mimoriadnou ľudskosťou. Za to získala ďalšie ocenenie za zásluhy – mimoriadne povýšenie o jednu hodnosť.

Aj keď na mestských policajtov často nedávame, vedzte, že oni len postupujú podľa zákona. Pokuty predsa nerozdávajú za dobre zaparkované auto ani za to, keď sa správate slušne a nerušíte nočný pokoj. Za to, čo dokážu robiť v poddimenzovanom stave pre poriadok v našej mestskej časti, si zaslúžia všetci z ružinovskej pobočky, na čele s veliteľom Jaroslavom Tulejom, skutočné uznanie.

 

Vydanie: Júl - August 2022