Vianočné a novoročné želania: Túžime po zdraví a pokoji

Zdravie, ktoré je najcennejšie. Pohodu, po ktorej tak veľmi túžime. A upokojenie spoločenskej situácie, čo by znamenalo ukončenie mnohých konfliktov. Pýtali sme sa známych osobností, čo želajú sebe aj vám v novom roku. 

Martin Gyimesi

operný spevák

Sebe a mojej rodine by som poprial hlavne pevné zdravie, pretože to je najdôležitejšie. Spoločnosti veľa ľudskosti optimizmu, empatie a súdržnosti. Vážme si jeden druhého. Buďte viac spolu, stretávajte sa, ľúbte sa! Hľadajme na živote to krásne, čo nás bude robiť šťastnými.

Juraj Stern

rektor Paneurópskej Vysokej školy

Rodine a sebe želám hlavne zdravie a pohodu. Inštitúcii želám veľa úspešných poslucháčov ako aj absolventov. Slovensku prajem vládu, ktorá bude skutočne napĺňať svoje poslanie, t. j. tak, ako hovoril T. G. Masaryk – Nebáť sa a nekradnúť. Dopĺňam ešte – skutočne pracovať pre občanov.

Zdeno Cíger

bývalý hokejista

Želám všetkým aj sebe hlavne zdravie, lebo je najdôležitejšie. Každý si to želá a každý ho potrebuje. Aby sme sa navzájom rešpektovali a aby sa upokojila situácia v spoločnosti. A aby sme si všetci užili sviatky v rodinnom kruhu, kde nás bude čo najväčší počet.

Andrej Wallner

moderátor

Prajem najmä veľa pevného zdravia. Zvlášť za posledné dva roky sa ukázalo, aký je to pre nás všetkých dôležitý dar. Okrem toho si v našej spoločnosti želám viac pozitívnej energie a tolerancie, vzájomnej slušnosti a úcty.

Oľga Belešová

herečka

Želám si, aby sa ľudia vrátili k čestnosti, slušnosti a láske. Každý musí začať od seba. A želám svetu mier – to je jedno staré heslo, ktoré sa zdalo byť prežité, no na jar začalo byť šokujúco aktuálne.

Ján Volko

atlét

Do nového roku si pre seba želám len zdravie a psychickú pohodu. Pre spoločnosť v podstate to isté, ale v zmysle ukončenia všetkých svetových sporov. Aby si ľudia, čo niečo také spôsobujú, uvedomili hodnotu ľudského života.

Grigorij Mesežnikov

politológ, prezident Inštitútu pre verejné otázky

Do Nového roku by som zaželal veľa zdravia, pohody a úspechov v práci a štúdiu mojim deťom a vnúčatám, bol by to pre mňa ten najcennejší darček, ktorý by som nevymenil za nič iné. Našej krajine by som zaželal rozvinutie výhod vyplývajúcich z demokratickeho usporiadania našej spoločnosti a z členstva v západnom integračnom spoločenstve. Spoluobčanom by som okrem zdravia a úspechov poprial väčsí rozhľad, viac kritického myslenia a schopnosti odlíšiť mýty od reality, pravdu od lži a úprimný a realistický zámer politikov im pomôcť od číreho populizmu. Poprial by som tiež spoluobčanom, aby sa nenechali zviesť Sirénami autoritárstva, xenofóbie a nenávisti a aby im nechýbala v živote láska, ktorú by nielen prijímali, ale aj rozdávali.

Ondrej Kandráč

hudobník

Moje želanie je naozaj prozaické. Všetkým ľuďom želám pokoj. Nech sa tešia zo svojich blízkych, vážia si chvíle, ktoré robia tento svet zmysluplným. Nech žijeme v mieri, nielen tom vonkajšom, ale aj vnútornom. A nech sa nezabúdame tešiť z maličkostí. Pretože z malej mozaiky vznikajú veľké príbehy. A keď im pritom bude občas vyhrávať aj naša pieseň, budeme naozaj potešení.

Vlado Voštinár

moderátor

Každý z nás obyčajne túži po tom, čo nemá. Priať vám lásku a šťastie by potvrdzovalo, že to nemáme. A to nie je celkom tak. Takže všetkým želám, aby si viac uvedomovali krásu života. potom zistíte, že láska i šťastie okolo vás poletuje. Len v rôznych podobách. Ale je. No a ochraňujte si zdravie, alebo nájdite silu na jeho získanie.

Jozef Barmoš

bývalý futbalista a tréner

Spoločnosti želám upokojenie situácie celkovo a najmä na politickej scéne a tiež ukončenie vojny. Všetkým želám spokojnosť a najmä dobré zdravie, ktoré je také potrebné.

Kristína Kövešová

moderátorka

Všetkým by som nám predovšetkým želala, aby zvíťazila v našich srdciach láska nad nenávisťou a vo svete dobro nad zlom. Nenávisť je totiž tá najnižšia energia, ktorá existuje, láska tá najvyššia. Nenávisť všetko naokolo ničí, láska však dokáže zázraky. Posielam všetkým veľa lásky. Objímam vás.

 

Vydanie: December 22 - Január 23