Vážený ružinovský učiteľ, vážená ružinovská učiteľka,

28. marca si každoročne pripomíname významný sviatok všetkých pedagogických pracovníkov. Deň učiteľov je dňom, kedy si mnohí o trošku viac začnú vážiť Vašu prácu. Nemalo by to ale byť len o jednom dni, pretože Vaša zamestnanie ani nie je prácou, ja ju považujem za poslanie.

Vy ste spolu s rodičmi tými, ktorí formujete z detí, mladých ľudí osobnosti. Viem, že svoje poslanie vykonávate s pokorou, láskou a nádejou, že Vaši žiaci sa aj vďaka Vám v živote nestratia a budú ním kráčať s hrdosťou a vztýčenou hlavou.

Uvedomujem si, že práca učiteľa je náročná a zodpovedná a často spoločnosťou nedocenená. Aj preto Vám patrí moje veľké uznanie a nielen pri príležitosti Dňa učiteľov, ale každý jeden deň. Vážim si čas, ktorý trávite s deťmi a rodičmi, nie len počas školských dní, ale aj cez víkendy pri rôznych aktivitách, ktoré pre nich organizujete. Teší ma, že sa spolu s rodičmi zapájate do nášho grantového programu. Dokazujete tým, že Vám na Vašich žiakoch záleží a chcete pre nich vytvoriť ešte krajšie a lepšie prostredie na vzdelávanie. Mestská časť Ružinov Vás bude podporovať i naďalej najlepšie ako bude môcť.

K Vášmu sviatku Vám želám najmä veľa zdravia a síl vo Vašej náročnej a obetavej práci, rovnako Vám prajem úspechy v pracovnom, ale aj osobnom živote.

Dušan Pekár

starosta Ružinova

 

Vydanie: Marec 2018