Vážení susedia, milí Ružinovčania,

V týchto dňoch ubehol práve jeden rok, odkedy sa vám v Ružinovskom Echu prihováram ako starosta. Pre mňa to bol zrejme najintenzívnejší rok v živote. Dúfam, že zmeny k lepšiemu ste si v Ružinove už stihli všimnúť aj vy.

Pustili sme sa s kolegami do práce, v ktorej sa toho podarilo nemálo, no oveľa viac nás ešte stále čaká. Spúšťame prvú časť rezidenčného parkovania, Ružinov dostane novú električkovú trať. Vybudovali sme niekoľko nových tried v škôlkach, zvládli sme prvú zimnú údržbu aj kosenie a konečne sa začala riešiť aj Hirošima. A veľmi dôležité je pre mňa osobne aj to, že sa s veľkou väčšinou poslancov vždy vieme rozprávať a dohodnúť, čo nebývalo zvykom.

Po desiatkach rokov sa nám podarilo získať od vlády pozemky pri jazere Rohlík a mnoho ďalších, najmä vo vnútroblokoch, vďaka zámene pozemkov s ministerstvom hospodárstva. A dnes už intenzívne pracujeme na záchrane pozemkov pri jazere Štrkovec – tak pod detským ihriskom, ako aj na získaní parkoviska oproti.

Asi to najťažšie, čo ako starosta zažívam, je tlak developerov. Pred pár dňami na mňa jeden podal trestné oznámenie – zrejme sa mu vôbec nepáči, že náš úrad trvá na splnení všetkých zákonných požiadaviek a pripomienok účastníkov konania. Ešte ťažšie je vidieť doslova obludné stavby, ktoré naozaj nemajú čo v Ružinove robiť, no majú rozhodnutia a povolenia už z ďalekej minulosti.

Často by som chcel, aby mnohé veci išli rýchlejšie, ale to asi ani nejde. No zároveň sa už veľmi teším na oddych a spomalenie počas Vianoc. Želám aj vám príjemné a pokojné strávenie vianočných sviatkov a veľa zdravia, šťastia a splnených snov v roku 2020!

Váš starosta

 

Vydanie: December 2019