Vážení susedia, milí Ružinovčania,

vo chvíli, keď vám píšem tieto riadky, som veľmi šťastný. Pred pár minútami mestské zastupiteľstvo schválilo zámenu,  vďaka ktorej získame pozemky okolo ružinovskej nemocnice - pri jazere Rohlík a v okolí nášho zimného štadiónu. 20 rokov sa Ružinov snažil o takúto dohodu a vďaka intenzívnej práci - a podpore z magistrátu hlavného mesta - sa nám to konečne podarilo! Je to jeden z mnohých problémov, o ktorých sa doteraz len roky hovorilo, no nám sa ho podarilo dotiahnuť.

Aj keď téma získavania pozemkov v prospech Ružinova je možno pre mnohých z vás nudnou témou, je to úplný základ, aby sme vedeli robiť ďalšie veci - opravovať detské ihriská či cesty, budovať parkovacie miesta, parky. Intenzívne pracujem na získaní hektárov ďalších plôch od rôznych ministerstiev. Niektoré pozemky a stavby majú obrovské problémy už desiatky rokov a nikto s tým nič nerobil. Spomeniem len rozbitú cestu na Exnárovej pri autoškole, kde nielenže nemáme pozemky, ale samotná cesta oficiálne ani neexistuje. Dokonca nie je ani v katastri.

Na pozemkoch pri nemocnici nechceme žiadnu výstavbu - azda s výnimkou plánu postaviť Ružinovčanom novú plaváreň vedľa zimného štadióna. Dáva to zmysel, lebo náš štadión pri výrobe ľadu vyprodukuje toľko odpadového tepla, že by sa ním dali vykúriť aj dve veľké plavárne. Začíname na tomto projekte pracovať,  a aj keď to nejaký čas potrvá, chcem, aby ste vedeli, že počúvame vás a vaše žiadosti, aby sme aj v takejto veci konali.

Je toho toľko, čo by som chcel ešte povedať - o tom, ako sa konečne začala hýbať Hirošima, že nám konečne po odklade z magistrátu sľúbili počas leta opravu chodníkov okolo Budúcnosti, že cez leto (aby sme využili prázdniny, keď nie je doprava taká zlá) opravíme veľké množstvo ulíc a chodníkov. Dôležité je ale hlavne jedno: sme tu pre vás a počúvame. Snažíme sa, aj keď nie je vždy všetko ideálne. Ak môžeme niečo robiť lepšie, ak máte nejaký podnet, neváhajte nám vždy napísať - či už priamo mne alebo na naše kontaktné centrum podnety@ruzinov.sk.

Prajem vám príjemné leto, odpočinok a oddych.

Váš starosta Martin Chren

 

Vydanie: Júl - August 2019