Väčšia porcia informácií

Televízia Ružinov prišla v posledných týždňoch s viacerými novinkami, ktoré zväčšujú množstvo informácií pre jej divákov. ,,Televízia Ružinov, ktorá je financovaná mestskou časťou, plní svoju verejnoprávnu úlohu a tou sú najmä informácie o dianí v Ružinove, o rozhodnutiach samosprávy a servis občanom,“ hovorí o dôvodoch šéfredaktor spravodajstva TVR Milan Stanislav.

Novou servisnou službou pre divákov je predpoveď počasia. ,,Predpoveď počasia pripravujeme v spolupráci s meteo.sk pod odbornou garanciou Dr. Jozefa Iľka,“ vysvetľuje Stanislav. Diváci si môžu pozrieť každý deň aktuálnu predpoveď pre Bratislavu i celé Slovensko vždy na konci Ružinovských správ, teda päťkrát za deň. Pre tých, ktorí nestihnú spravodajské bloky, je predpoveď k dispozícii aj na webovej stránke televízie www.tvr.sk a takisto aj na webe Echa www.ruzinovskeecho.sk.

Ďalšou novinkou vo vysielaní sú aktuálne správy vysielané formou bežiaceho textu na spodnej strane obrazovky. Tieto môžu diváci sledovať päť hodín denne počas spravodajských blokov, ale objavujú sa aj v niektorých publicistických reláciách.

Väčšej aktuálnosti relácie pre športovo založeného diváka prispieva presun premiéry týždenníka TV Šport. Od 26. februára si môžete premiérové vydanie pozrieť vždy už v utorok. ,,Keďže relácia prináša reportáže zo športových podujatí, ktoré sa väčšinou konajú cez víkend, nemalo zmysel čakať s ich sprístupnením divákom až do nasledujúceho piatku,“ hovorí o dôvodoch Stanislav.

Servisné informácie v ponuke ružinovskej televízie rozširuje textová relácia Čo s načatým večerom. Diváci v nej dostávajú informácie o kultúrnych, spoločenských, športových podujatiach a o filmových predstaveniach nielen na území Ružinova, ale aj vo zvyšku hlavného mesta. Tento týždňový prehľad podujatí môžu diváci vidieť od piatku do piatku medzi jednotlivými programovými blokmi.

Nie nepodstatnou, stále ešte novinkou, je nová webová stránka www.tvr.sk. Tá prináša okrem možnosti sledovať vysielanie televízie naživo aj archív vysielaných relácií, v ktorom sa dá vyhľadávať podľa názvu relácie a dátumu jej premiérového vysielania.

(red)

Fotogaléria: 
Vydanie: Apríl 2013