V Spoločenskom dome Nivy to hudobne opäť ožíva.

Nivy budú tri dni patriť Legendám

Venované Ďurovi Černému

SD Nivy, známe aj ako Kino Nivy, sú kultovým miestom legendárnych kapiel. Práve tu začínali kapely ako Modus, Tublatanka, Olympic, bigbítová kapela The Springs, či hudobníci Marika Gombitová, Miro Žbirka, Fero Griglák s Fermatou, Palo Horváth, Peci Uherčík, Richard Müller, Andrej Šeban, Ďuro Černý a mnohí iní.

Cultus Ružinov, a.s., MČ Bratislava-Ružinov a známy hudobník Peci Uherčík, autor hitu Loď do neznáma, sa rozhodli vytvoriť v dňoch 26. – 28. mája trojdňový festival a tak vniesť nový hudobný vietor do tohto miesta a nielen to. Hlavnou motiváciu je aj podpora pôvodnej slovenskej tvorby a mladých kapiel.

V prvý deň festivalu Legendy Ružinova to bude hudobný súboj garážových kapiel. Prihlásiť sa môže každá ružinovská skupina a to tak, že pošle tri nahrávky na email richard.bednar@cultusruzinov.sk. Odborná komisia vyberie 6 finalistov, ktorí budú súťažiť o titul Kapela Ružinova. Víťaz získa 2-dňové nahrávanie v profesionálnom štúdiu a možnosť zahrať si na veľkom pódiu na Ružinovských hodoch.

V piatok si na podujatí Peci Uherčík – Čože je to tridsiatka, návštevníci zaspomínajú na kultové hudobné klipy. Pôjde o premiéru albumu a projekciu videoklipov slovenských tvorcov od 80. rokov až po súčasnosť, spojenú s vystúpením legendárnych hudobníkov, z ktorých väčšina začínala práve v SD Nivy.

Festival sa slávnostne ukončí koncertom kapely Čenkovej deti a kapely Diamond Flowers.

Vydanie: Máj 2016