Uplatnenie pre všetkých Staň sa osobným asistentom ľudí dobrej vôle...

Do stavu hmotnej núdze sa môže dostať ktokoľvek a kedykoľvek … pre stratu zamestnania, chorobu, odchod životného partnera, možno i pre vlastné chvíľkové zlyhanie. Vzbudzovanie záujmu verejnosti o potreby chudobných ľudí, zapájanie širokej verejnosti do podpory a pomoci núdznym... to sú hlavné myšlienky charitatívnej práce Občianskeho združenia SAMARIA, ktoré rozširuje svoje pôsobenie do Bratislavy a v Mestskej časti Ružinov zriaďuje Dobrovoľnícke centrum so Skladom solidarity.

Prečo Bratislava?

OZ Samaria riešilo niekoľko stoviek prípadov pomoci ľuďom a rodinám v hmotnej núdzi. Častokrát sme boli prizývaní k poskytovaniu pomoci v Bratislave. Vo všetkých mestách na Slovensku sú ľudia, ktorí pomoc potrebujú, no v Bratislave je ich koncentrácia väčšia. Bratislava disponuje množstvom hmotných prebytkov, ktorými vieme zabezpečiť našu pomoc rýchlejšie a efektívnejšie. Bratislava je miesto, kde je veľa ľudí dobrej vôle, ktorí sú ochotní nezištne pomáhať tým, ktorí si sami v danej situácii nevedia rady a sú na takúto pomoc odkázaní.

Aká je práca dobrovoľníkov v OZ Samaria?

Je viacero činností, do ktorých sa v OZ Samaria môžete ako dobrovoľník zapojiť. Môžete šíriť informácie – ako nástenkár o konkrétnych veciach, môžete sledovať výzvy (nástenky, webová stránka) k pomoci a stať sa darcom. Ak ste ochotní prispieť k charitatívnej činnosti aj kúskom svojho času a fyzických síl, môžete sa stať našimi dobrovoľníkmi v novootvorenom Sklade solidarity.

Viac informácií o činnosti a aktivitách OZ Samaria nájdete na www.samaria.sk, t.č. 0911/132 828, mail: samaria.centrum@gmail.com.

Vydanie: September 2016