Týždeň v Ružinove: Rekonštrukcie ihrísk aj čistenie ulíc

Pribúdajúce slnečné lúče lákajú von nielen deti, ale aj dospelých. Aj preto sa opravujú detské ihriská či športoviská. V posledných dňoch sa desiatky ľudí zišli na Sedmokráskovej, rekonštruuje sa tiež bežecká dráha na Štrkovci. A pritom všetkom je v plnom prúde aj druhá kosba. Lebo slnko a voda prospieva aj tráve. Tá momentálne rastie ako divá.

Rekonštrukcia bežeckej dráhy na Štrkovci

V uplynulých mesiacoch sa viacerí aktívni Ružinovčania sťažovali, či by sa nedala opraviť bežecká dráha na Štrkovci. Vraj chodia domov zaprášení od antuky a povrch dráhy má už najlepšie roky za sebou.

Ak sa tam v týchto dňoch pohybujete, určite ste už zaregistrovali nové oplotenie aj menšie stavebné mechanizmy. Začalo sa totiž s rekonštrukciou bežeckej dráhy. Nová bude z odolného striekaného tartanu a zhruba o dva mesiace začne slúžiť nám všetkým.

 

Druhá kosba je v plnom prúde

Dostatok vlhkosti a dostatok slnečných lúčov spôsobujú, že tráva rastie ako divá. Prvé kolo kosby je už za nami, aktuálne druhá kosba je už asi v polovici. Pokosené sú celé Nivy, Ružová dolina aj Ostredky. Pokračuje sa Prievozom, potom Štrkovcom, nasledovať budú Trávniky a Pošeň.

Popritom sa však stíha aj strihanie živých plotom, orezy stromov aj odpratávanie nelegálnych skládok.

Ihrisko na Sedmokráskovej je otvorené

Spokojné deti, dobre naladení rodičia – tak to vyzeralo na otvorení zrekonštruovaného ihriska na Sedmokráskovej. Z hojdačiek a šmýkačiek sa deťom nechcelo, väčší si zase užili pumptracková dráhu preliezačky. Toto ihrisko však nie je jediné, ktoré sa momentálne rekonštruuje. Tento rok sa ich bude otvárať ešte niekoľko.

Prehľad ďalších prác a rekonštrukcií nájdete v júnovom vydaní Ružinovského Echa – čoskoro vo Vašich schránkach.

 

Bez vašej pomoci ulice čisté nebudú

Každý deň sú v uliciach naši kolegovia, aby zabezpečili verejný poriadok. Snaha však nestačí. Na to, aby išli práce ako po masle, totiž potrebujú aj vašu pomoc. A to najmä, aby ste rešpektovali dočasné značenie, ktoré informuje o plánovanom čistení komunikácií.

Podobná situácia je aj v prípade dopravného značenia. Len spoločnými silami však dosiahneme krajší Ružinov.

 

Vydanie: Máj 2022