Tomi Kid učil deti boxovať

Tomi Kid Kovács je na Slovensku známy tým, že sa venuje deťom a snaží sa ich priviesť na športové chodníčky. Box predstavil aj deťom v Ružinove, konkrétne na základnej škole Kulíškova.

Tím najúspešnejších slovenských boxerov pod vedením Tomiho Kida Kovácsa a Dominika Ombreho Milka ponúkol ružinovským školákom športovo motivačný deň. Tomi Kid začal túto myšlienku rozvíjať vo svojej rodnej Galante, postupne sa rozrástla. Už štvrtý rok tak na Slovensku fungujú dva úspešné projekty, Tomi Kid Tour a Slovensko do rukavíc. „Veľmi ma to baví, zabávať deti, učiť im niečo nové a ukázať im čaro športu. Box nie je len o bitke, o ringu a dostávaní a rozdávaní rán, to nie je všetko. Tento olympijský šport je hlavne o rozmýšľaní a hlave. Týmto malým školákom sa ale snažíme priblížiť hlavne pohyb celkovo, to je hlavným zámerom projektu, aby sa deti hýbali,“ vysvetľuje Tomi Kid Kovács.

Tomiho Kida dotiahol do Ružinova jeho bývalý zverenec Dominik Milko z Box team Legends Slovakia. „Budeme sa snažiť dostať tento projekt na viacero základných i stredných škôl v Ružinove a naplno tak rozbehnúť spoluprácu. V Ružinove je totiž niekoľko možností, kde sa deti vedia venovať tomuto športu. A aj takouto hravou a zábavnou formou ich chceme prinútiť, aby sa deti o box zaujímali.“

Tím najúspešnejších slovenských boxerov ponúkol nielen ukážky boxu či športovo zábavné súťaže, ale boxeri porozprávali aj o živote športovcov a správnej motivácii, ktorá nesmie nikdy chýbať. Tomi Kid Kovács so svojou skupinou chodí po Slovenku a predstavuje box. Zároveň to berie ako nábor, verí že mnohým deťom sa box zapáči. „Box je individuálny šport a vyznačuje sa hlavne disciplínou a cieľavedomosťou. Boxerom môže byť každý. Deťom dokáže naozaj veľa dať,“ dodal Tomi Kid Kovács.

Katarína Kostková

Vydanie: Apríl 2016