Štvrtý ročník Hokejového turnaja univerzít v znamení UK Bratislava

Na Zimnom štadióne Vladimíra Dzurillu sa v novembri 2016 konal už štvrtý ročník Hokejového  turnaja univerzít. Tretíkrát po sebe na tomto podujatí triumfoval výber Univerzity Komenského  v Bratislave.

Organizáciu mala vo svojich rukách Slovenská asociácia  univerzitného športu (SAUŠ) v spolupráci s Mestskou časťou  Bratislava-Ružinov, Ružinovským športovým klubom  a Slovenským zväzom ľadového hokeja.

Podľa slov organizátorov, úroveň turnaja každým rokom stúpa a tímy sú čoraz vyrovnanejšie. Július Dubovský, prezident SAUŠ, bol s priebehom podujatia spokojný: „Organizácia bola vynikajúca. Je to už zabehnutý systém aj vďaka podpore mestskej časti Ružinov a Slovenského zväzu ľadového hokeja. “Do budúcnosti by však organizátori uvítali vyššiu divácku návštevnosť a lepšiu atmosféru v hľadisku, na čom chcú popracovať. V porovnaní s vlaňajším  ročníkom sa tentoraz turnaja zúčastnilo len šesť družstiev. Tie bojovali v dvoch trojčlenných skupinách, z ktorých do semifinále postupovali prví dvaja. Najviac sa darilo Univerzite Komenského v Bratislave a Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka. Práve tieto dva výbery sa stretli v dramatickom finále, v ktorom o víťazovi rozhodol jediný gól. Víťaznú trofej si tak odniesol výber UK Bratislava. „Teší ma, že náš štadión je pravidelne dejiskom celoslovenského turnaja univerzít. Na našom ľade totiž vyrastajú hokejisti, ktorých možno o pár rokov uvidíme na tomto turnaji a v rovnako dramatickom a napínavom finále, akým bolo aj to tohtoročné,“ uviedol starosta Ružinova Dušan Pekár. Na turnaji herne vyčnieval hráč Univerzity Komenského Martin Kalináč, ktorý si v štyroch stretnutiach pripísal na svoje konto dovedna 16 bodov (8 gólov a 8 asistencií). Stal sa tak najproduktívnejším hráčom a najlepším útočníkom štvrtého ročníka turnaja univerzít. „Turnaj má z roka na rok vyššiu úroveň a sme veľmi radi, že sa nám opäť podarilo zvíťaziť, “povedal po slávnostnom udeľovaní cien Martin Kalináč. „S trénerom máme na škole špecializáciu, tak možno sa po tomto víťazstve na celoslovenskom turnaji niekedy jedno očko prižmúri, “dodal s úsmevom na záver.

Stanislav Šenc

Foto: autor

Vydanie: December 2016