Starosta Ružinova ocenil výnimočných pedagógov

Aj tento rok si v Ružinove spomenuli na významných pedagógov pôsobiacich v ružinovských materských a základných školách. Pri príležitosti Dňa učiteľov si z rúk starostu Ružinova Dušana Pekára prebralo ocenenie spolu 39 ružinovských pedagógov. Súčasných učiteľov, ako aj tých na dôchodku, navrhli na ocenenie riaditelia materských a základných škôl.

„Byť učiteľom je, podľa mňa, skôr poslanie ako povolanie. Vyžaduje si nielen odborné znalosti, ale aj patričnú dávku empatie a schopnosť viesť deti k čo najlepším výkonom. Preto som veľmi rád, že aj takýmto spôsobom vieme zas my motivovať našich učiteľov v ich doterajšej práci a vyzdvihnúť ich výsledky,“ uviedol starosta Ružinova Dušan Pekár. Ružinovskí pedagógovia získali okrem ocenenia aj hodnotné dary. Okrem toho si mestská časť pre nich pripravila slávnostné podujatie, ktoré moderovala Karin Majtánová a o kultúrny program sa postarala speváčka Marcela Leiferová.

Ocenenie získali:

MŠ Bancíkovej Monika Kinierová a Oľga Kubaská, MŠ Exnárova Anna Cvengrošová a Helena Vitteková, MŠ Medzilaborecká Andrea Tlčíková a Darina Oravcová, MŠ Miletičová Mária Mauritzová, MŠ Piesočná Mgr. Lenka Murínová a Eva Kohutiarová, MŠ Pivonková Katarína Vojteková a Margita Gandžalová, MŠ Prešovská Magdaléna Kunáková a Valéria Vamošová, MŠ Stálicová Mgr. Lucia Belková a Věra Sýkorová, MŠ Šťastná Františka Gregorcová a tiež jedna z pedagogičiek senioriek, MŠ Velehradská Jarmila Štvrtecká a Mária Kellerová, MŠ Západná Ľuboslava Ort-Mertlová a Mária Chobotová, zo ZŠ Borodáčova Mgr. Ján Plišnák a Mgr. Helena Hlavnová, ZŠ Drieňová Valéria Bočkayová a Alojzia Jablonická, ZŠ Kulíškova Ing. Marta Rovná a Mgr. Marta Bezáková, ZŠ Medzilaborecká Mgr. Soňa Gálová a Mária Tomíková, ZŠ Mierová Mgr. Ivana Fehérová a Mgr. Mária Šarišská, ZŠ Nevädzová Mgr. Eva Kujanová a Mgr. Štefánia Floreková, ZŠ Ostredková Mgr. Martina Jesenská a PhDr. Eva Cesnaková, ZŠ Ružová dolina Mgr. Anna Suchánková a Marta Ludhová, ZŠ Vrútocká Mgr. Helena Vidovencová a Valéria Bojkovská.

(mš)

Vydanie: Máj 2016