Stalo sa...

Vrakunská skládka

Ružinovský stavebný úrad vydal územné rozhodnutie pre projekt sanácie toxickej vrakunskej skládky. Skládka sa nachádza na území starého Mlynského ramena na hranici Vrakune a Ružinova na takmer 5 hektároch a je tu uložených približne 120-tisíc m3 odpadu z bývalých Chemických závodov Juraja Dimitrova. Ďalším krokom bude proces udelenia stavebného povolenia, bez ktorého samotná sanácia začať nemôže.

 

Blahoželáme!

Významný slovenský spisovateľ, dramatik, režisér, herec a vedúca osobnosť Radošinského naivného divadla – Stanislav Štepka – prednedávnom oslávil 75. narodeniny. Na svojom konte má také známe predstavenia ako Človečina, Ženské oddelenie alebo Jááánošííík. Blahoželáme a sme radi, že so svojim divadlo pôsobíte práve u nás, v Ružinove!

 

Nová riaditeľka domova dôchodcov

Výberová komisia rozhodla o obsadení funkcie riaditeľa Ružinovského domova seniorov. V septembri bude jej menovanie súčasťou rokovania zastupiteľstva a od 1. októbra 2019 bude PhDr. Mária Mattovič Straková viesť náš domov seniorov na Sklenárovej.

 

Inventarizácia stromov

V týchto dňoch začína na Pošni a Trávnikoch prebiehať tzv. inventarizácia stromov a kríkov. Určí sa druh, zmeria obvod kmeňa, posúdi jeho hodnota, zdravotný stav, stabilita a vitalita a na základe toho sa odporučí technológia jeho ošetrovania. Stromy budú zároveň odfotené a v Parku A. Hlinku aj označené číslom. Na budúci rok bude tento proces pokračovať aj v ďalších lokalitách.

 

Rekonštrukcia Obilnej ulice

Nový majiteľ „Hirošimy“ už čoskoro opraví povrch vozovky na Obilnej ulici, ktorá priamo susedí s neslávne známou ruinou. Náklady na opravu sa odpočítajú z nájmu za pozemok, keďže časť jamy okolo bývalého obchodného domu sa nachádza na pozemku Cultusu Ružinov. Mestskú časť tak táto rekonštrukcia nebude stáť žiadne peniaze.

 

Odpoveď prokuratúry

Prokuratúra nepovažuje za diskriminačné, ak obce pri prijímaní detí do materskej školy uprednostnia deti rodičov, ktorí v nej majú trvalý pobyt. Uvádza to Generálna prokuratúra SR v liste pre Združenie miest a obcí Slovenska. Reagovala tak na viacero prípadov, kedy obce rôznym spôsobom zvýhodňovali vlastných obyvateľov – ako napr. pri udeľovaní bodov v Ružinove.

 

Nová škôlka

Od septembra pribudla v Ružinove nová škôlka – tentokrát pri základnej škole na Borodáčovej ul. – kde nastúpilo 44 detí.

 

Ponuka práce

Aktuálne ponuky práce Miestneho úradu Bratislava – Ružinov nájdete na www.ruzinov.sk v sekcii „voľné pracovné miesta“ a na portáli profesia.sk.

 

 

Vydanie: September 2019