Športové leto s RŠK

Ružinovský športový klub pripravil počas šiestich prázdninových týždňov pre deti vo veku 6 – 14 rokov denný športový tábor. Viac ako 211 detí strávilo počas tohto obdobia čas športovaním, výletmi a rôznymi zaujímavými aktivitami.

Pod dohľadom metodikov a pod dozorom animátorov si mohli deti naplno užívať všetky aktivity, ktoré boli pripravené v areáloch pod hlavičkou RŠK, p.o. alebo v externých priestoroch. Každý jeden turnus bol jedinečný, za čo patrí veľká vďaka ľuďom, ktorí sa počas šiestich týždňov starali o bezproblémový chod denného tábora.

Možnosti ako tráviť deň bola celá kopa. Výlety poznávacie, výlety zamerané na šport, návšteva kúpaliska Delfín a športové turnaje v našich krásnych areáloch. Jaskyňa Driny, hrad Červený Kameň, koníky v Hrubej Borši. V každom z turnusov, sme navštívili miesta, ktoré sú svojim spôsobom čarovné, atraktívne a zároveň majú výchovno vzdelávací charakter.

Okrem náučno vzdelávacích výletov sme absolvovali aj návštevu jazdeckého areálu v Hrubej Borši. Deti mali možnosť dozvedieť sa čo to o výchove koníkov, o tom ako sa o kone starať, ako na koňoch jazdiť a ako sa k nim správať. Odvážnejší si mohli vyskúšať aj jazdu.

Športovisko na Novej Dobe ponúklo okrem prechádzky k nemu aj mnoho zaujímavých športových vyžití pre deti všetkých vekových kategórií. Akonáhle počasie povedalo nie, táborníci navštívili športové centrum v OC Cubicon. Trampolíny a opičie dráhy dali deťom v pozitívnom slova zmysle zabrať. Samozrejme ak to počasie dovolilo, návšteva kúpaliska Delfín patrila k tým športovým aktivitám, ktoré mali najväčší úspech.

Rôzne turnaje a súťažné disciplíny spestrili deň všetkým táborníkom v peknom, multišportovom areáli netradičných športov. Futbal, florbal, tenis a ping pong dominovali v aktivitách väčšiny detí.

(ršk)

Vydanie: September 2016