Služby pre Ružinovčanov: Pohyb pre tisíce detí, zábava pre všetkých

V zdravom tele zdravý duch, hovorí známe príslovie. Napomáha k tomu najmä pravidelný šport. O pohybové aktivity sa v Ružinove stará Ružinovský športový klub, ktorý aj v minulom roku pripravil množstvo aktivít pre deti z materských škôl, školákov, seniorov aj pre širokú verejnosť. 

Nie je azda krajší pohľad, ako na malých športom unavených škôlkarov. Tí ružinovskí majú radi aj korčuľovanie a plávanie. Na ľade sa vystriedalo takmer 450 detí, vo vode sa zase vyšantilo viac ako 400 detí.

V jarných a letných mesiacoch boli zase na programe miniolympiády priamo v areáloch škôlok. Malí športovci súťažili v disciplínach ako beh cez prekážky, beh na 2 x 10 metrov, skok do diaľky a hod na presnosť. Celkovo sa zúčastnilo takmer 1700 detí z 23 materských škôl.

Rekordná účasť školákov

Ten, kto tvrdí, že školáci trávia čas pri počítači, nemá celkom pravdu. Ružinovskí žiaci vo veku 6 – 15 rokov majú záujem o florbal aj futbal, ale aj nové krúžky zápasenia, frisbee a lukostreľby. Okrem týchto každomesačných sa však konali aj kurzy zamerané na korčuľovanie (in-line aj ľadové korčuľovanie). Celkovo sa na nich zúčastnilo rekordné číslo – až 733 detí.

Letný denný tábor

Neoddychovalo sa ani v lete. Na denný športový tábor v Areáli netradičných športov prišlo až 256 detí, ktoré vyskúšali až 22 športových disciplín. Medzi najzaujímavejšie patrili bowling, jazda na motokáre, rafting, golf a footgolf, rugby či adrenalínové lezenie. Malí táborníci navštívili aj Areál hier Radosť Štrkovec, kde si zahrali prehadzovanú a vybláznili sa na detských preliezkach.

Podujatia pre verejnosť

Nezaháľajú ani seniori. Mimoriadny úspech mal Športový deň seniorov, kedy sa súťažilo v 7 disciplínach - hádzanie krúžkov, hádzanie na kôš, streľba na bránu hokejkou a loptičkou, streľba na bránu loptou, slalomová dráha, prekážková dráha a beh s loptičkou. Halloweenská disco párty na in-line korčuliach, ale aj verejné korčuľovanie s Mikulášom prinieslo tiež množstvo pozitívnych zážitkov a zábavy.

 

Vydanie: Február 2023