Služby pre občanov: Nové denne centrum pre seniorov

Ilustračná fotografia. (Pixabay.com)

Ružinov mal donedávna päť denných centier pre seniorov, ktoré im ponúkajú širokú škálu voľnočasových aktivít, a čoskoro k nim pribudne ďalšie. A hoci aj tieto zariadenia pocítili obmedzenia, ktoré so sebou priniesla pandémia koronavírusu, mestská časť využila toto obdobie na rekonštrukciu a vytvorenie jedného úplne nového. 

Rôzna záujmová činnosť aj základné sociálne poradenstvo. Tak to obyčajne vyzerá v ružinovských denných centrách pre seniorov. Babičky a deduškovia v týchto miestach pookriali, strávili s rovesníkmi príjemné chvíle aj poklebetili a zabavili sa spoločesnkými hrami. Fungovanie denných centier však v posledných mesiacoch ovplyvnila pandémia koronavírusu.

Momentálne je v našej mestskej časti takýchto zariadení päť. Už v najbližších mesiacoch by však malo pribudnúť aj šieste na Herlianskej ulici. Jeho vznik už odobrilo miestne zastupiteľstvo, momentálne prebieha registrácia na Bratislavskom samosprávnom kraji.

Z tých pôvodných dostane denné centrum Na úvrati nový šat. Z pôvodnej adresy sa presťahuje na Kašmírsku, kde sa už pripravujú nové priestory. Momentálne tam prebieha rekonštrukcia, chystajú sa priestory tak, aby spĺňali tie najprísnejšie kritéria a právne normy. V objekte bude okrem denného centra aj jedáleň, resp. výdajňa jedla. Cieľom je, aby prevádzka tohto denného centra pre seniorov začala ešte do leta tohto roka.

Ak to opatrenia proti ochoreniu Covid-19 dovolia, činnosť v týchto spomínaných zariadeniach bude hneď obnovená. Ružinovskí seniori sa tak potom budú môcť vrátiť k svojim záľubám v príjemnom kolektíve medzi rovesníkov.

Kde nájdete ružinovské centrá pre seniorov?

■ Kaštieľska 30 (Prievoz)

■ Páričkova 17 (Nivy)

■ Zimná 1 (Ostredky)

■ Kašmírska (Trnávka)

■ Ružinovská 28 – DK Ružinov (Pošeň)

 

Vydanie: Február 2022