Služba pre rodičov malých detí. Jasle aj na jeden deň

Lekár, úrady, nákupy... A zrazu neviete, ako to všetko stihnúť s malým dieťaťom? Riešením môžu byť jasličky. Vyskúšajte špeciálnu službu, ktorú len nedávno zaviedli v ružinovských jasličkách na Palkovičovej. 

Jednorazové jasle sú tu pre vás v prípade, že máte dieťatko vo veku od 18 do 36 mesiacov. Kvalitná starostlivosť o vaše dieťa, v podobe odborného personálu, je v tomto prípade k dispozícii každý pracovný deň v čase od 7:30 do 15:30. Za každú začatú hodinu bez stravy je poplatok štyri eurá. V prípade množstva povinností v jasliach zabezpečia aj stravovanie, presne podľa odporúčaní pre danú vekovú kategóriu, vrátane zabezpečenia pitného režimu. Poplatok je 2,90 eura za jeden pracovný deň. Podrobné informácie vám poskytnú priamo v jasliach na Palkovičovej.

Pomôžu aj rodičom

Novinku prinášajú jasle aj v otázke vzdelávania rodičov. 8-týždňový svetovo uznávaný program, ktorý sa na Slovensku realizuje prvýkrát, dá rodičom zručnosti ako vybudovať pevné rodinné vzťahy či zvládať nevhodné správanie detí. Program je rozdelený na dve časti. V prvej, sa na štyroch osobných stretnutiach učia samotní rodičia o tom, aké faktory ovplyvňujú správanie dieťaťa, ako vhodne dieťa podporiť a hľadať riešenia na dané problémy. Druhá časť Pozitívneho rodičovstva otvára zase 3-týždňovú cestu (aj) k okamžitej telefonickej konzultácii. Práve takouto, už overenou metódou, sa posilní vzťah rodiča s dieťaťom bez hádok či kriku. Cieľom programu je udržiavanie zmien, ktoré sa uskutočnili a stanovením si ďalších cieľov nielen v správaní dieťaťa ale aj samotného rodiča. 

 

Vydanie: Február 2024