Slováci vo finále na Bratislava Open

Ružinovská curlingová hala hostila počas posledného februárového víkendu medzinárodný curlingový turnaj Bratislava Open.

Je to už tradičný turnaj, ktorého sa tento rok zúčastnilo 30 družstiev z desiatich krajín. Záujem mali aj ďalší, no organizátori mali svoje limity. „Viac tímov sme neprijali len preto, lebo z kapacitných dôvodov by sme to už nezvládli zorganizovať. Už teraz turnaj začal v piatok dopoludnia,“ povedal jeden z organizátorov Pavel Kocian. Len zo Slovinska sa zúčastnilo 7 tímov, ktoré si tu urobili neoficiálny národný šampionát. Okrem nich a domácich družstiev sa zúčastnili tímy z Chorvátska, Česka, Poľska, Rakúska, Ruska, Bieloruska, Kanady či Bulharska. Taktiež tu štartovalo viacero reprezentácií na invalidných vozíkoch, pričom slovenskí reprezentanti obsadili výborné 9. miesto.

Slováci mali zastúpenie aj vo finále, kde si tím Stone Hunters zmeral sily s rakúskym OCC Daltons. V napínavom súboji, o ktorom rozhodol až posledný kameň, nakoniec zvíťazili hráči Daltons. „Chýbala nám tá čerešnička na torte, ale gratulujeme súperom. O ten jeden kameň boli lepší,“ povedal po zápase zástupca slovenského tímu Ladislav Derzsi. Tretie miesto si vybojovali hráčky českého Zbraslavu, ktoré v malom finále zdolali rakúsky Mixed Traun.

Daniel Súkup, Foto: SCZ

Vydanie: Apríl 2014