Škola hrou: Vzácne návštevy na ZŠ Medzilaborecká

TANEC S LACIM, DEBATA S ADELOU A VIKTOROM

Dá sa to aj inak, povedali si na Základnej škole Medzilaborecká. A tak na hodinu telesnej výchovy prišiel tanečník Laci Strike, s moderátorkou Adelou Vinczeovou a jej manželom Viktorom zase žiaci hovorili o recyklovaní a zbere odpadu. Ako vznikla myšlienka na ozvláštnenie vyučovacieho procesu? 

Malá škola s veľkým srdcom – tak je známa Základná škola Medzilaborecká. Momentálne ju navštevuje takmer 550 žiakov. Na nudné vyučovacie hodiny sa však určite nemôžu sťažovať. Myšlienka ozvláštniť ich skrsla v pedagogickom zbore. Naposledy bolo veselo na hodinách telesnej výchovy, ktoré viedol tanečník Laci Strike. A tak sa športom nadchnutí žiaci zmenili na malých tanečníkov, veď ukázať svoj talent a schopnosti chcel každý z nich. Hudba a ukážkové krokové variácie roztancovali malých prváčikov. Úžasne strávený čas na neobyčajnom telocviku sa však skončil akoby šibnutím čarovného prútika. Laci však prisľúbil, že v novom školskom roku príde znova.

Na netradičné otázky malých aj starších žiakov odpovedali zase moderátori, ktorých dovtedy deti poznali len z televíznych obrazoviek – Adela a Viktor Vinczeovci. Zvedavo od nich vyzvedali všetko o recyklácii, zbere a triedení odpadu. Menší žiaci však nezabudli ani na milé otázky, ako sa stali slávnymi.

Škola už teraz sľubuje, že po prázdninách pripravuje aj ďalšie návštevy. Tradične sú to členovia Čestnej stráže prezidentky SR, v pláne je však aj účasť členky jednej z najznámejších slovenských vokálnych skupín. Žiaci sa tak po prázdninách určite majú na čo tešiť. 

 

Vydanie: Júl - August 2022