Servis pre občanov: Vrecový zber a odvoz stromčekov

Ilustračná fotografia. (Pixabay.com)

Zberné miesta separovaného odpadu pre rodinné domy sa rušia. Náhradou za ne budú vrecia, ktoré bude OLO v pravidelných intervaloch odvážať. Presný harmonogram odvozu je dostupný na stránke www.olo.sk. Ďalšou sezónnou novinkou je vytvorenie ohrádok na vianočné stromčeky, aby nečakali na odvoz až do apríla.

Ľudia, ktorí žijú v rodinných domoch, čakala po Novom roku zmena. Spoločnosť OLO ruší zberné hniezda, ktoré boli vytvorené pre rodinné domy. Nádoby na papier a plasty budú odstránené a ponechajú sa len zvony na sklo. Akcia sa začala v januári s distribúciou vriec do každej domácnosti a zber začne od februára 2021 a to 1x mesačne podľa harmonogramu.

Každému rodinnému domu, ktorý je zapojený do systému zberu zmesového komunálneho odpadu, pracovníci OLO a.s. doručia tašku, v ktorej budú dve rolky vriec na plasty a dve rolky vriec na papier. Každé zapojenie sa do systému zberu komunálneho odpadu má nárok iba na jednu sadu vriec bez ohľadu na počet obyvateľov v rodinnom dome.

Táto zmena sa týka len rodinných domov, systém zberu triedeného odpadu z bytových domov sa nemení. Navýšenie alebo dodanie nádob pre bytové domy môžu obyvatelia aj naďalej riešiť cez svojich správcov bytových domov.

Ohrádky na stromčeky

Prekážajú vám vianočné stromčeky, ktoré sa povaľujú okolo kontajnerov občas až do konca apríla? Ak áno, môžete ten svoj vyhodiť do niektorej z drevených ohrádok, ktoré nájdete po celom Ružinove a my ich vždy raz týždenne (prípadne podľa potreby) odvezieme. Ohrádky budú k dispozícii až do 10. februára.

Zoznam miest vo vašom okolí, kde môžete svoj vianočný stromček vyhodiť: Kaštieľska/ Čečinová, Hraničná, Nezábudkova, Ďatelinová/ Rumančeková, Bulharská, Krasinského, Sputniková, Súmračná, I. Horvátha/ Exnárova, V. F. Bystrého, Martinčekova, Trenčianska/ Oravská, Ružová dolina/ Klincová, Kvačalova/ Velehradská, Kupeckého, Palkovičova, Haburská a Herlianska.

 

Vydanie: Február 2021