Servis pre občanov: Plánujeme svadbu...dnes alebo o rok?

Sobáš je jedným z najkrajších okamihov v živote človeka a príprava naň trvá celé mesiace. Situácia, ktorú tento rok priniesol koronavírus, zasiahla všetky oblasti našich životov, aj túto. Napriek tomu sa však svet nezastavil a páry si svoju spoločnú budúcnosť plánujú aj naďalej. Ponúkame vám prehľad dátumov, kedy sa bude v roku 2021 v Ružinove sobášiť. 

Aj v takom výnimočnom okamihu, akým je sobáš, musíme zohľadňovať aktuálne hygienické nariadenia. Na základe opatrení, ktoré platia od 15. októbra, musí byť na každého zúčastneného 15 m2 , t.j. u nás, v Ružinove, to znamená 13 ľudí (snúbenci, sobášiaci, matrikárka, dvaja svedkovia). Všetci prítomní, okrem snúbencov, musia mať rúška. Nik z prítomných nesmie mať teplotu vyššiu ako 37,5 °C a príznaky ochorenia na Covid-19.

Dnes sa nedá povedať ako sa bude pandémia vyvíjať, ale tí, ktorí sa rozhodnú naplánovať si termín obradu na rok 2021, si môžu vybrať niektorí z nasledujúcich sobášnych dní. V prípade, že by mala dvojica záujem o iný dátum (s výnimkou sviatkov), resp. by chcela mať sobáš mimo priestorov miestneho úradu, je to možné za poplatok.

 

Vydanie: November 2020