Seniori už stihli oddych na kúpalisku

Prvý tohtoročný výlet ružinovských seniorov smeroval na termálne kúpalisko vo Veľkom Mederi. Túto možnosť pre takmer deväťdesiatka Ružinovčanov na dôchodku pripravila mestská časť Ružinov. Seniorov to vyšlo len na 5 eur.

„Hneď ako som sa dozvedela o tomto výlete, bežala som na miestny úrad, aby som sa prihlásila,“ prezradila Ružinovčanka Anna. Seniori sa mohli vo Veľkom Mederi okúpať v krytých bazénoch i vonkajšom bazéne. Aj keď bol február, kúpanie vonku nebol problém, keďže v bazénoch tu majú termálnu vodu. V ani jednom z nich nechýbali rozličné masážne trysky. „Vyskúšal som už všetky bazény. Ja to rád mením. Raz idem do teplejšej vody, potom zasa do chladnejšej,“ odhalil svoj kúpací recept Rudolf Vašiček. Voda na termálnom kúpalisku vo Veľkom Mederi by mala priaznivo pôsobiť na pohybové ústrojenstvo. „Ja by som toto miesto odporučila všetkým starším ľuďom, ktorých bolia kosti. Keď budú odchádzať, budú sa tak vitálne cítiť, že by utekali aj za autobusom domov a možno by ho aj predbehli,“ uznala s úsmevom účinky liečivej vody ružinovská seniorka Anna Olšová. „Tá voda je liečivá, ale na to, aby sa prejavili jej účinky sem treba chodiť opakovane. Podľa mňa je toto taký poznávací výlet, aby sme videli, ako to na termálnom kúpalisku vo Veľkom Mederi vyzerá, ale je tu naozaj pekne,“ povedal na margo výletu Ivan Bajchy.

Do veľkonočnej Viedne

Podobný výlet za liečivou vodou už niektorí zo seniorov absolvovali minulý rok, no cieľom vtedy bolo termálne kúpalisko v Mosonmagyarovári. „Mne sa viacej páčilo v Mosoni, lebo to bolo bližšie a je tam lepšia voda. Vo Veľkom Mederi je chladnejšia, čo je síce na plávanie dobré, no pri tryskách je pomerne už studená. V tom vonkajšom bazéne je však voda perfektná a je tam veľmi príjemne.“ porovnala obe termálne kúpaliska Anna Borbová. Na termálnom kúpalisku vo Veľkom Mederi strávili ružinovskí seniori približne päť hodín. Za tento výlet zaplatili seniori len symbolických päť eur, zvyšok im hradila mestská časť. Výletom na termálne kúpalisko sa séria zájazdov pre seniorov, ktoré pre nich v tomto roku organizuje Ružinov, len začala. „Vo Veľkom Mederi to bol taký trošku oddych. Snažíme sa výlety striedať, a preto ten ďalší je aktívnejší a poznávací. Jeho cieľom je veľkonočná Viedeň a trhy v Schönbrunne, plus návšteva známej čokoládovne v Kittsee,“ stručne opísal najbližší výlet zástupca starostu Ružinova Vladimír Sloboda. Záujemcovia sa naň mohli prihlásiť na miestnom úrade do polovice marca.

Marianna Šebová

Foto: J. Košnár

Vydanie: Apríl 2013