Šansón zaplnil sálu do posledného miesta

Nová séria podujatí pre ružinovských seniorov odštartovala s veľkým úspechom. Francúzsky šansón v podaní Andrey Zimányiovej prilákal toľko seniorov, že nestačila kapacita malej sály v Dome kultúry Ružinov.

Kultúrnu jeseň pre seniorov z Ružinova otvorila speváčka Andrea Zimányiová koncertom francúzskych šansónov. Diváci si mohli vypočuť známe i menej známe skladby a pripomenúť si tak napríklad legendárnu Edit Piaf alebo Jacquesa Brela. „Zahráme notoricky známe skladby, ale aj také, ktoré môžu úplne prekvapiť. Na tento koncert som si napríklad pripravila skladbu od Lary Fabian - Je suis malade. Je to moja srdcová skladba, často ju nehrávame, no

pre Ružinovčanov spravíme výnimku,“ prezradila tesne pred koncertom Andrea Zimányiová. Vyše hodinový koncert s bezplatným vstupom zožal veľký úspech. „Čo vám poviem, mám zimomriavky ešte teraz“, zdôverila sa nám tesne po speváčkinom výkone dôchodkyňa Janka. „Som dojatá, chce sa mi plakať,“ doplnila ju Ružinovčanka Žofia. Tento rok je Európskym rokom aktívneho starnutia a solidarity medzi generáciami. Preto mestská časť Ružinov v snahe priniesť niečo nové ružinovskej staršej generácii pripravila Kultúrnu jeseň. Tá bude pokračovať 10. októbra 2012 Dňom seniorov v Dome kultúry Ružinov.

Veronika Vasilková

Foto: R. Hoblík

Vydanie: Október 2012