Samec si postavil hlavu, viacerých z toho hlava bolí...

Súkromné parkovisko pre svoje auto, na zelenej ploche, na mestskom pozemku si dal vybudovať exekútor JUDr. Libor Samec vo dvore, priamo pred vchodovými dverami bytovky a na tom nič meniť nemieni...!?!?

Obyvatelia vnútrobloku Svätoplukova – Pavlovova – Kulíškova bezradne krútia hlavami nad bezmocnosťou vyriešiť vleklý problém, ktorý sa ťahá už viac ako tri roky. Kým mnohí sa snažia, aby spoločné priestory vyzerali pekne, upravene, skrášľujú si svoje okolie, sadia kvety, starajú sa o stromy, pán exekútor tu drzo parkuje. Viackrát ho oslovili s prosbou o odstránenie betónových kociek, ktoré si dal položiť na trávu, o neničenie verejnej zelene, navrhli mu možnosť parkovať na ulici, priamo pred vchodom domu. Nič z toho nezabralo. Pán exekútor povedal, že jemu to takto vyhovuje, lebo vozí priateľku, ktorá sa potrebuje dostať bezpečne z auta a do auta, nakoľko má zdravotné problémy. Navyše na rušnej ulici by mu mohli auto oškrieť.

Volali sme políciu mestskú i štátnu, tie však nemôžu konať, lebo „auto nestojí priamo na tráve, ale na betónových kockách“, povedala spoluobyvateľka Dagmar Šimkovičová.

Napísali na miestny úrad Ružinov, ten danú vec postúpil magistrátu, ktorý vyzval Libora Samca na odstránenie neoprávneného zásahu do vlastníckeho práva; ďalej podal oznámenie o priestupku na štátnu políciu za parkovanie na verejnej zeleni, na ktorej vznikala škoda. Nielen samotným parkovaním, ale aj príjazdom na miesto ilegálne vybudované parkovisko sa Libor Samec dopúšťa viacerých priestupkov, ktoré je možné pokutovať.

Oslovili s prosbou o pomoc ďalšie inštitúcie a úrady, ministra spravodlivosti, Slovenskú komoru exekútorov. Pán Samec „zamestnáva“ už dlhší čas veľa inštitúcií a ešte viac úradníkov. Riešenie v prospech spoluobyvateľov domu, v prospech verejného záujmu sa stále nenašlo.

Situácia pripomína Kocúrkovo. Pán exekútor naďalej chodí po torze trávy, ktorú už zväčša vyjazdil a naďalej užíva „svoje“ súkromné parkovisko. V TV Joj, ktorá problém odvysielala, bolo povedané, že JUDr. Samec neplánuje reagovať na výzvy úradov ani v najbližších týždňoch.

Anna Reinerová

poslankyňa MČ Bratislava-Ružinov

Vydanie: November 2015