Ružinovskú Lýru vyhral Branislav Belák

Vyvrcholil tretí ročník súťaže autorských piesni s názvom Ružinovská Lýra. Porotu najviac zaujal spevák Branislav Belák. Jeho víťazná pieseň „Teším sa“ získa publicitu a mediálnu podporu v RTVS.

Ružinovská lýra je jedinečná súťaž autorských piesní, ktorá dáva príležitosť mladým ľuďom zviditeľniť svoju tvorbu pred širokým publikom, ako aj zahrať si v sprievode Orchestra Gustava Broma. Jediný festival pôvodnej tvorby v Bratislavskom kraji organizovala Mestská časť Bratislava-Ružinov a Cultus Ružinov už po tretíkrát. Interpreti i autori posunuli latku podujatia opäť o čosi vyššie, na čom sa zhodla aj porota v zložení Richard Jajcay (gitarista skupiny Vidiek, šéf Sekcie marketingu a komunikácie RTVS), Ľubomír Zeman (básnik a textár), Vladimír Valovič (dirigent a hudobný režisér, umelecký vedúci Orchestra Gustava Broma a zároveň jeden z organizátorov pôvodnej Bratislavskej lýry) a Lukáš Turiak (moderátor Rádia Viva, spevák, gitarista, skladateľ a textár).

V Spoločenskom dome Nivy sa predstavilo desať autorov. Rozhodovanie poroty bolo náročné, nakoniec za celkového víťaza vyhlásili speváka Branislava Beláka. Pieseň „Teším sa“ napísal pre svoju priateľku, kým čakal na jej návrat z dlhšej cesty. Striebornú lýru si odniesli za československú pieseň „Zrnko nádeje“ Peter Bažík, Ivanna Bagová, Adam Kukačka (text a hudba Peter Bažík) a tretie miesto vyspieval minuloročný víťaz lýry Ado Juráček.

ZLATÁ LÝRA

Branislav Belák - Teším sa (hudba a text Branislav Belák)

STRIEBORNÁ LÝRA

Peter Bažík, Ivanna Bagová, Adam Kukačka

Zrnko nádeje (hudba a text Peter Bažík)

BRONZOVÁ LÝRA

Ado Juráček - Nemám čas (hudba a text Ado Juráček) CENA DIVÁKA

Anka Repková - Hlas (hudba a text - Anka Repková)

CENA STAROSTU

Laura Belicová, Emma a Tatiana Matejovičová

Snehová pošta (hudba - Laura Belicová a Miloš Fojtík, text Laura Belicová a Martin Chudík)

(ts)

 

Vydanie: November 2018