Ružinov obnovil dva sídliskové parky za 50 tisíc eur

Revitalizáciu dvoch sídliskových parkov dokončila v závere roka mestská časť Ružinov. Na tento účel minulý rok získala 50 tisíc eur z rozpočtu hlavného mesta.

Obnovu absolvoval park na Rozmarínovej ulici na Trnávke a vnútroblok Palkovičova- -Jégého-Stodolova v Starom Ružinove. „Na oboch miestach sme ošetrili zeleň a dreviny, opravili sme poškodené lavičky,“ povedala Lesia Richterová, vedúca odboru regionálneho rozvoja a životného prostredia miestneho úradu Ružinov.

Vo vnútrobloku Palkovičova-Jégého-Stodolova je okrem toho obnovená pergola, pri ktorej sú vysadené nové popínavé rastliny. Preliezačky sú natreté, pribudli bezpečnostné povrchy, namaľované a opravené sú obruby pieskovísk. V parku na Rozmarínovej ulici Ružinov ošetril a upravil dreviny, opravil lavičky, osadil nové smetné koše. Pribudol aj živý plot a nový strom s odlišnou farebnosťou ako majú súčasné stromy. Financie na túto obnovu vo výške 50 tisíc eur sa podarilo Ružinovu získať vďaka iniciatíve ružinovských poslancov mestského zastupiteľstva z rozpočtu hlavného mesta ako dotáciu na obnovu verejných parkov, schválilo ich mestské zastupiteľstvo.

Miroslava Štrosová

Foto: R. Hoblík

Fotogaléria: 
Vydanie: Január - Február 2013