Rekordný počet rodín na Míli pre mamu

Bratislavskú Míľu pre mamu absolvovalo v Areáli hier Radosť na Štrkovci 2 814 registrovaných účastníkov. Symbolická prechádzka okolo jazera bola súčasťou celoslovenských osláv Dňa matiek, ktorú zorganizovala Únia materských centier na 61 miestach Slovenska. Tvárou kampane Míľa pre mamu sa prvýkrát stala speváčka a mama dvoch detí Mária Čírová, ktorá mala na Štrkovci počas podujatia svoj koncert. Až do konca roka prebieha verejná zbierka „Ďakujem, že si mama“. Jej tvárou sa stala herečka Petra Polnišová. Kúpou magnetky v tvare slniečka alebo zaslaním darcovskej SMS podporíte kampane, na ktorých celoročne dobrovoľnícky pracujú ženy-matky.

Koncert Bratislavského chlapčenského zboru pripravila na deň matiek mestská časť Ružinov pre svoje obyvateľky v seniorskom veku. Koncert s voľným vstupom si nenechalo ujsť takmer 400 Ružinovčaniek, ktoré zaplnili veľkú sálu Domu kultúry Ružinov. Bratislavský chlapčenský zbor a jeho dirgentka Magdaléna Rovňáková zároveň pozývajú chlapcov vo veku 7 – 9 rokov na konkurz. Uskutoční sa v Opere SND na Pribinovej (služobný vchod) 17. a 20. júna 2014 od 16:00 do 18:00 hod.

Mladé mamičky z Ružinova dostali od svojej mestskej časti pozvanie na divadelnú komédiu Štyria na kanape. Zábavnú formu samospráva zvolila ako darček ku Dňu matiek. Na divadelné predstavenie so známymi slovenskými hercami prišlo do DK Ružinov takmer 400 žien, ktoré si užili približne hodinu a pol dobrej zábavy.

Fotogaléria: 
Vydanie: Jún 2014