Rekonštrukcie: Vynovené ihrisko na Medzilaboreckej

Detské ihrisko na Medzilaboreckej chátralo takmer tridsať rokov. V posledných mesiacoch však prešlo kompletnou rekonštrukciou a krátko pred letom už nanovo otvorilo svoje brány, aby privítalo nielen najmenších Ružinovčanov, ale poslúžilo aj dospelým.

Detské ihriská v Ružinove prechádzajú výraznou obmenou. Po rokoch, kedy sa údržba obmedzovala na výmenu piesku na pieskoviskách, dostávajú postupne nový vzhľad.

Starý zvetraný asfalt je preč, namiesto neho pribudli trávnaté plochy a vodopriepustné povrchy. Na okraji už nebudú ani deti s hendikepom. Celé ihrisko je bezbariérové a obsahuje aj jednu celú sekciu inkluzívnych prvkov, na ktorých sa teda môžu zahrať a zabávať všetky deti spoločne. Ihrisko a prvky spĺňa tie najprísnejšie normy. A tak prívlastky ako bezpečné, moderné a podľa najnovších štandardov sú úplne na mieste. „Konečne! Máme veľkú radosť, že sem môžeme chodiť,“ bolo najčastejšie počuť pri jeho slávnostnom otvorení.

Pribudli aj dve dominanty - pevnosť Ružinov je zatiaľ najväčší hrad aký v Ružinove máme, s dvoma šmykľavkami a dvoma tobogánmi aj na mieru vyrobenou najväčšou lanovou preliezkou v Bratislave. Nechýba ani rozsiahla fitness zóna, kde sa dokážu “vyšantiť” aj dospelí. Kým sa teda deti hrajú, rodičia si môžu zacvičiť. Športové ihriská, okrem petangu, tu však nenájdete. Je totiž blízko pri domoch. Navyše už čoskoro bude k dispozícii aj rekonštruovaná bežecká dráha na Štrkovci, ktorá je od ihriska vzdialená len asi 700 metrov.

Harmonogram rekonštrukcií ďalších ihrísk nájdete na www.ruzinov.sk

 

Vydanie: Júl - August 2022