Rekonštrukcia: Mestskí policajti sa vracajú na Listovú

Sídlo Okresného veliteľstva Mestskej polície Bratislava II prešlo veľkou rekonštrukciou. A tak sa „mestskáči“ vrátili späť do Ružinova z dočasného „azylu“, ktorý im počas opravy budovy na Listovej poskytol vedľajší obvod – Bratislava Nové Mesto. Pozrite sa, ako vyzerali priestory pred rekonštrukciou a ako po nej. Na nerozoznanie.

Po dvoch rokoch a jednom mesiaci bola ukončená rekonštrukcia budovy sídla OV Mestskej polície v Ružinove na Listovej ulici. Budova si pýtala opravu už veľmi dlho. Mestskí policajti sa do nej nasťahovali ešte koncom deväťdesiatych rokov. Tím policajtov sa časom rozrástol o ďalších členov a tak sa priestory stali nevyhovujúce. Navyše sa na priestoroch polície podpísal aj „zub času“. Kancelárie, sociálne miestnosti či kuchynka už boli v stave, ktorý nutne potreboval opravu. Jediný priestor, kde sa mohli počas služby najesť, bola šatňa. A tak sa prestravovali doslova medzi sušiacimi sa ponožkami visiacimi na skrinkách.

Priestory budovy prešli zmenou dispozície a rozšírili sa na 283 m2 . Pribudla klimatizovaná denná miestnosť, v ktorej policajti píšu hlásenia a môžu sa v nej kultivovane najesť. Tak isto sa zmodernizovala kuchynka, sociálne zariadenia – pribudli nové toalety a sprchy, pribudlo päť nových kancelárií, vymenili sa rozvody vody, elektriny a vchodové dvere. Do niektorých miestností sa nainštalovala klimatizácia. Opravila sa aj fasáda budovy a prístupový chodník. Rekonštrukciu financovala Mestská časť Bratislava – Ružinov.

Aj vynovené a rozšírené pracovné prostredie sídla ružinovskej mestskej polície dáva stále šancu novým uchádzačom. Ak máte minimálne stredoškolské vzdelanie s maturitou, chuť robiť s ľuďmi, robiť prácu, ktorá nie je stereotypná, prihláste sa. Všetky informácie a tlačivá nájdete na stránke msp.bratislava.sk. 

Vydanie: September 2023