Rekonštrukcia knižnice: Miesto na štúdium, prácu aj relax

Obľúbená knižnica na Miletičovej je opäť otvorená. Ústredná knižnica prešla kompletnou rekonštrukciou a dnes si už návštevníci môžu naplno vychutnať čitateľský zážitok v krásnom modernom priestore. Ak si teda chcete v pokojnej atmosfére prečítať obľúbený časopis, nájsť si knihu, o ktorej ste veľa počuli alebo sa zúčastniť niektorej z množstva akcií, ktoré Knižnica Ružinov pravidelne organizuje, dvere máte otvorené. Poďte sa pozrieť, ako to tam vyzerá.

Úplne zrekonštruované priestory ústredia Knižnice Ružinov na Miletičovej ulici sú otvorené iba niekoľko dní. Určené sú pre všetky vekové kategórie. Tí starší si môžu prečítať obľúbenú knihu v modernom, ale pokojnom priestore, tí mladší môžu zase v študovni pracovať, pre tých najmenších je zase pripravený detský kútik aj miesto pre prebaľovanie bábätiek.

Pri obnove bolo potrebné sa popasovať aj s technickými problémami, preto práce trvali dlhšie ako bolo pôvodne plánované. Už po rekonštrukcii nové priestory vytopilo – až štyrikrát. Budova, kde sa knižnica nachádza, už predsa len má svoje roky, avšak poškodené potrubie je už opravené.

Vynovené priestory dýchajú príjemnou atmosférou, ktorá je pretkaná históriou, ale aj novotou ukrytou v knihách, magazínoch či publikáciách. Aj preto má nová ústredná knižnica na to, aby sa stala jedným z centier komunitného života v Ružovej doline a na Nivách, ktoré si však obľúbia aj Ružinovčania z ďalších častí našej mestskej časti. Knižnice totiž už dávno nie je miesto, kde musíte chodiť po špičkách. Tešíme sa na vás. 

 

Vydanie: Jún 2023